Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Kenia > Vervoer
Vorige pagina

Vervoer in Kenia


Hoewel de infrastructuur in Kenia steeds beter wordt, is deze nog steeds niet al te best. Wij raden klanten dan ook zoveel mogelijk af om met het openbaar vervoer te reizen. Chauffeurs rijden niet al te veilig, buitenlanders worden vaak afgezet en vaak is het ook niet comfortabel reizen.

Taxi


Verblijf je in de stad of aan de kust en wil je ergens uit eten, dan kun je gebruik maken van een taxi. Niet alle taxibedrijven zijn betrouwbaar. Het beste kun je aan je hotel vragen om een taxi te bestellen, zodat je zeker weet dat je een betrouwbare krijgt. Vraag ook hoeveel een ritje ongeveer gaat kosten, zodat je ook voor de terugweg weet hoeveel je ongeveer moet betalen en welke taxi je moet nemen.

Matatu


De matatu is een soort gedeelde taxibus. Het zijn meestal minibussen geschilderd in felle kleuren en rijkelijk versierd. Ze stoppen in de steden op vaste plekken en daarbuiten wanneer het nodig is om mensen in en uit te laten stappen. Ze zijn goedkoop en de meeste Kenianen reizen dan ook met matatu’s. Ze hebben echter geen goede reputatie. De chauffeurs rijden snel en negeren meestal de verkeersregels, waardoor er vaak ongelukken met matatu’s gebeuren. Ze zijn meestal overvol en daarom verre van comfortabel. Buitenlanders worden vaak afgezet, vooral als ze nog niet vaak met een matatu gereisd hebben. Ook zijn buitenlanders gewilde slachtoffers van zakkenrollers. Wij raden het gebruik van een matatu daarom niet aan.

Trein


Tussen Nairobi en Mombasa rijdt sinds eind mei 2017 een moderne, comfortabele trein. Je hebt hier de keuze uit economy class of first class en uit een ochtendtrein die er ca. 6 uur over doet en een middagtrein die er ca. 4,5 uur over doet. Er is een restauratiecoupé maar die is momenteel alleen voor first class passagiers toegankelijk. Het nadeel is dat treintickets nu nog moeilijk vooraf te boeken zijn. Hopelijk verandert dit nog in de toekomst, want het is uiteraard een leuke manier om van A naar B te reizen.

Binnenlandse vluchten


Er zijn een aantal maatschappijen die binnenlandse vluchten uitvoeren in Kenia. Deze zijn over het algemeen veilig en betrouwbaar. Houd er wel rekening mee dat er meestal een maximum geldt van 15 kg ruimbagage per persoon.Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel