Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Kenia > Samburu National Reserve
Vorige pagina

Reisinformatie Samburu National Reserve
Ten noorden van de evenaar en in ongeveer het midden van Kenia ligt het prachtige Samburu National Reserve. Dit reservaat dankt zijn naam aan het Samburu volk die hier hun woongebied hebben. Samburu maakt deel uit van een safarigebied waar je ook nog 2 andere reservaten vindt: het Buffalo Springs National Reserve en het Shaba National Reserve. De drie reservaten zijn niet omheind dus de dieren kunnen vrij rondtrekken.

Landschap van Samburu


Samburu heeft een weids, golvend landschap. Het is een semi-woestijn bestaande uit uitgestrekte savannes met vele groepjes bosjes en bomen. In en net na het regenseizoen is het reservaat schitterend groen, maar door de vele groene begroeiing is het kleine wild wat lastiger te spotten. Dat gezegd hebbende is er in dit seizoen zoveel wild dat er toch nog ontzettend veel te zien is.

Het gebied wordt doorkruist door de Ewaso Nyiro rivier, die tevens de scheiding vormt tussen Samburu en Buffalo Springs. Een brug verbindt beide reservaten. Deze rivier vormt de levensader van het gebied en met name in het droge seizoen is hier het meeste wild te vinden.

Het dierenrijk in Samburu


In Samburu kun je uitstekend wild spotten. Je vindt hier o.a. leeuwen, nijlpaarden, olifanten, buffels en krokodillen. Maar ook cheetah’s en zelfs luipaarden zijn in Samburu te vinden.

In Samburu vind je ook de Samburu Five: unieke wilde dieren die bijna nergens anders in Kenia voorkomen. De Samburu Five zijn:
- gerenoek, ook bekend als de girafgazelle met zijn lange nek
- Beisa oryx of Oost-Afrikaanse spiesbok
- Grévyzebra
- Somalische giraffe of netgiraffe
- Somalische struisvogel

De Samburu


Deze regio is ook de thuisbasis van het Samburu volk. Dit volk is qua voorouders en taal verwant aan de Maasai. Het is van oorsprong een nomadisch volk en ze onderhielden zichzelf met het houden van vee. Tegenwoordig is het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Je kunt een bezoek brengen aan een dorp (manyatta) van de Samburu die zich hiervoor heeft opengesteld. Je betaalt hiervoor entree en een Samburu vertelt je over het traditionele en huidige leven in deze regio.

Klimaat


Samburu heeft een warm en droog klimaat. Het hele jaar door is de gemiddelde dagtemperatuur rond de 30 graden en ’s avonds koelt het af naar gemiddeld 20 graden. De regenseizoenen komen overeen met de rest van Kenia. Juli tot en met oktober en januari tot en met maart zijn warm tot heet en droog.

Rondreizen en bouwstenen naar Samburu National Reserve


Safari Kenia Highlights

De uitgebreide safari rondreis Kenia Highlights neemt je mee naar de mooiste reservaten van Kenia: Samburu, Mount Kenya, Lake Nakuru en natuurlijk de Masai Mara. Deze reis staat dan ook garant voor ...

Bekijk reis
Vanaf €3276,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Safari Kenia Highlights in internationale groepjes

De uitgebreide safari rondreis Kenia Highlights neemt je mee naar de mooiste reservaten van Kenia: Samburu, Mount Kenya, Lake Nakuru en natuurlijk de Masai Mara. Je reist in een internationaal ...

Bekijk reis
Vanaf €3041,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Pracht en Praal van Kenia

Deze bijzondere tour in internationale groepjes door Kenia neemt je mee op safari naar hele afwisselende parken en reservaten. Laat je gewoon verrassen door wat Kenia je allemaal te bieden ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur
Vanaf € 1942,- p.p.

Aantal dagen: 7
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Kenia

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel