Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Kenia > Mombasa
Vorige pagina

Reisinformatie Mombasa
Mombasa is de belangrijkste havenstad van Kenia en is dat al sinds lange tijd. Het is daarom niet zo gek dat de stad een smeltkroes van culturen is. Afrikaanse, Indiase, Arabische en Europese invloeden zijn duidelijk herkenbaar aanwezig, wat de stad een ware wereldstad maakt. Veel bezoekers komen hier alleen om meteen door te reizen naar de uitgestrekte stranden die je ten noorden en zuiden van de stad vindt, maar de stad zelf is ook zeker een bezoek waard.

Bezienswaardigheden van Mombasa


Mombasa kent een lange geschiedenis en heeft daarom ook zeker een aantal interessante bezienswaardigheden. Wandel met je gids door ‘Old Town’, het historische gedeelte van de stad met vele gebouwen uit de 16e en 17 eeuw, waar de Arabische invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn.

Vlakbij Old Town ligt een van de bekendste bouwwerken van Mombasa: Fort Jesus. Dit fort is tussen 1593 en 1596 gebouwd door de Portugezen om hun handelspositie in de Indische Oceaan te verstevigen en veilig te stellen. Niet lang na de voltooiing van het fort begon de macht van de Portugezen af te brokkelen en al snel volgde een strijd om de heerschappij die bijna een eeuw lang duurde. Je kunt het fort bezoeken om meer te leren over dit prachtige gebouw en zijn bewogen geschiedenis. In het fort is ook een museum gehuisvest waar archeologische vondsten en gebruiksvoorwerpen uit de handelstijd van weleer tentoongesteld worden.

Wanneer je door Mombasa rijdt, zul je ongetwijfeld op een gegeven moment over Moi Avenue rijden. Hier vind je de beroemde enorme replica’s van olifantenslagtanden die een boog vormen en hiermee bezoekers verwelkomen. Ze zijn in 1952 gebouwd als eerbetoon aan koningin Elizabeth II, die een bezoek bracht aan de stad.

Mombasa is een smeltkroes van culturen en daarmee ook van geloven. Zo is de Mandhry Moskee de oudste moskee van de stad en een mooi voorbeeld van Swahili architectuur. Helaas is deze moskee alleen van buiten te bewonderen, want deze is niet open voor bezoekers. De stad kent ook veel Indiase invloeden en daarmee enkele schitterende tempels. Je kunt bijvoorbeeld de enorme Lord Shiva tempel bezoeken en door de serene tuin wandelen.

Verder kent de stad een grote kruidenmarkt. Zie hoe er volop gehandeld wordt op deze kleurrijke, bruisende markt en zie een enorme hoeveelheid aan groente, fruit en vooral aan kruiden en specerijen.

Klimaat van Mombasa


Mombasa ligt aan de kust en heeft een tropisch klimaat. Het kent dezelfde droge en natte seizoenen als de rest van het land. Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden overdag is het hier zeer aangenaam te noemen.

Veiligheid


Net zoals in Nairobi geldt ook in Mombasa dat je in sommige wijken beter niet kunt komen. Als je de bezienswaardigheden van de stad wilt bezichtigen, kun je het beste een excursie met gids boeken. Ga je liever op eigen gelegenheid, laat je accommodatie dan een taxi voor je regelen voor een dag, zodat je zeker weet dat je een betrouwbare taxi hebt. Neem de normale voorzorgsmaatregelen in acht en loop niet opzichtig te koop met bijvoorbeeld dure apparatuur of sieraden en houd je persoonlijke bezittingen goed in de gaten. Blijf in de drukkere straten en loop geen donkere, afgelegen straatjes in. Loop in het donker sowieso liever niet alleen op straat en neem een taxi naar het restaurant en terug naar je hotel.

Rondreizen en bouwstenen naar Mombasa


Safari Discover Kenia

De klassieke safari rondreis Discover Kenia neemt je mee op safari naar Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park en de Masai Mara. Tenslotte sluit je je vakantie af met een heerlijk ...

Bekijk reis
Vanaf €2975,- p.p.

Aantal dagen: 11
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Sarova Whitesands Beach Resort & Spa  sterren

Direct aan het strand van Bamburi Beach ligt het sfeervolle Sarova Whitesands Beach Resort & Spa, ruim opgezet in een tropische tuin. Je kunt relaxen bij of zwemmen in één van de vijf zwembaden, ...

Bekijk reis
Tags: Zwembad, Direct aan strand, 4 sterren
Vanaf € 98,- p.p.

Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk dit hotel Vraag offerte aan

Severin Sea Lodge  sterren

Direct aan het mooie strand van Bamburi Beach ligt het sfeervolle Severin Sea Lodge. Het resort ligt te midden van een tropische groene tuin vol palmbomen. De kamers en bungalows zijn alle ingericht ...

Bekijk reis
Tags: Zwembad, Direct aan strand, 4 sterren
Vanaf € 65,- p.p.

Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk dit hotel Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Kenia

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel