Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Kenia > Landschap
Vorige pagina

Landschap van Kenia


Kenia heeft een afwisselend landschap. Dit maakt een safari rondreis des te mooier en interessanter. De reden voor de variatie zijn o.a. de hoogteverschillen. Zo ligt de kustregio op zeeniveau en het hoogste punt is de top van Mount Kenya.

Het bekendste beeld van Kenia bestaat uit de uitgestrekte savannes en graslanden, doorspekt met groepjes acaciabomen en lage struiken.

Van noord naar zuid loopt de Great Rift Valley, een gebied waar de tektonische platen heel langzaam uit elkaar bewegen. Dit gebied of ‘slenk’ wordt gekenmerkt door heuvels, gedoofde vulkanen en meren. Net onder de evenaar ligt Mount Kenya, een gedoofde vulkaan van 5199 meter hoog en daarmee de hoogste berg van het land.

Nabij de berggebieden is het land vruchtbaar en je vindt hier dan ook veel landbouw. Je vindt hier gebieden met kassen voor groente, fruit en bloemen. Ook vind je er koffie- en theeplantages.

Het kustlandschap heeft weer een geheel ander landschap. Dit is een vruchtbaar en groen gebied, met veel bossen, mangroves en een kustlijn met palmbomen en fruitbomen. Niet ver van de kust ligt het Shimba Hills National Reserve, waar zelfs nog een stukje regenwoud te vinden is.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel