Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Kenia > Lake Nakuru National Park
Vorige pagina

Reisinformatie Lake Nakuru National Park
Het Lake Nakuru National Park ligt ten noordwesten van Nairobi. Het nationaal park wordt gevormd door het meer in het centrum en het omliggende land. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want je vindt hier meer dan 400 soorten, maar je kunt hier ook uitstekend ander wild spotten.

Landschap van Lake Nakuru


Het landschap van het Lake Nakuru National Park is heel afwisselend. In het midden ligt het meer, dat ongeveer 62 km2 groot is. Het omliggende landschap bestaat o.a. uit savannes, moerasland, grasvelden en bossen. Op de uitgestrekte graslanden is niet veel begroeiing en vooral hier kun je erg goed dieren spotten.

Het dierenrijk in Lake Nakuru


Lake Nakuru genoot bekendheid vanwege het ‘roze meer’. Op het meer leefde namelijk een enorme populatie aan roze flamingo’s, zodat het meer vaak helemaal roze zag. Helaas zijn de flamingo’s momenteel verhuisd naar andere meren, omdat het waterpeil van het meer enorm is gestegen. Hierdoor verdwenen de specifieke algen die de voornaamste voedselbron voor de flamingo’s vormden.

Maar je kunt in dit nationaal park nog steeds zeer goed dieren spotten en er zijn zelfs enkele unieke diersoorten die je vooral hier goed kunt spotten. Zo leeft hier de zeldzame Rothschild giraf. Ook is Lake Nakuru een opvanggebied voor neushoorns. Je vindt hier zowel de witte (breedlip) neushoorn als de zwarte (puntlip) neushoorn.

Andere diersoorten die je hier zou kunnen zien zijn leeuwen, luipaarden, buffels, waterbokken, zebra’s, nijlpaarden, bavianen en impala’s.

Klimaat


In Lake Nakuru kan de temperatuur variëren van koel (ca. 15 graden) tot heet en vochtig (ca. 27 graden). Het regent er gemiddeld iets minder dan in de rest van Kenia. Hierdoor is het nationaal park het gehele jaar goed te bezoeken, omdat de regens hier niet zo heftig zijn als in de rest van het land.

Rondreizen en bouwstenen naar Lake Nakuru National Park


Safari Kenia Highlights

De uitgebreide safari rondreis Kenia Highlights neemt je mee naar de mooiste reservaten van Kenia: Samburu, Mount Kenya, Lake Nakuru en natuurlijk de Masai Mara. Deze reis staat dan ook garant voor ...

Bekijk reis
Vanaf €3276,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Safari Kenia Highlights in internationale groepjes

De uitgebreide safari rondreis Kenia Highlights neemt je mee naar de mooiste reservaten van Kenia: Samburu, Mount Kenya, Lake Nakuru en natuurlijk de Masai Mara. Je reist in een internationaal ...

Bekijk reis
Vanaf €3041,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Minisafari Lake Nakuru & Masai Mara in internationale groepjes

Deze korte tour in een internationaal groepje neemt je naar het hart van de Great Rift Valley waar het Lake Nakuru National Park ligt. Vervolgens reis je naar de betoverende Masai Mara, waar je een ...

Bekijk reis
Tags: 4 & 5 daagse tour, Natuur
Vanaf € 996,- p.p.

Aantal dagen: 4
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Kenia

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel