Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Kenia > Flora en fauna
Vorige pagina

Flora en fauna in Kenia


Kenia heeft een gevarieerd landschap, van savannes tot hooglanden en stranden. Maar de meeste bezoekers komen voor de fascinerende dieren die hier nog vrij leven.

Landschap


Kenia heeft een gevarieerd landschap. Het bekendste beeld van Kenia bestaat uit de uitgestrekte savannes en graslanden, doorspekt met groepjes acaciabomen en lage struiken.

Van noord naar zuid loopt de Great Rift Valley, een gebied waar de tektonische platen heel langzaam uit elkaar bewegen. Dit gebied of ‘slenk’ wordt gekenmerkt door heuvels, gedoofde vulkanen en meren. Net onder de evenaar ligt Mount Kenya, een gedoofde vulkaan van 5199 meter hoog en daarmee de hoogste berg van het land.

Het kustlandschap heeft weer een geheel ander landschap. Dit is een vruchtbaar en groen gebied, met veel bossen, mangroves en een kustlijn met palmbomen en fruitbomen. Niet ver van de kust ligt het Shimba Hills National Reserve, waar zelfs nog een stukje regenwoud te vinden is.

Dierenrijk


Kenia is gezegend met een fascinerend arsenaal aan dieren die nog vrij in het wild leven. Het land kent daarom vele nationale parken en reservaten, om de habitat van deze dieren te waarborgen. Op safari proberen de meesten de Big 5 te spotten, bestaande uit de leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel. Maar ook de cheeta, giraf, zebra, gnoe, antilope, krokodil, zwijn, hyena en nijlpaard zijn graag geziene dieren tijdens een safari. Sommige dieren vind je rijkelijk verspreid over het land en sommige vind je alleen in specifieke gebieden. Het land heeft ook een enorme vogelpopulatie, die je vindt in vele soorten, groottes en kleuren.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel