Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Kenia > Amboseli National Park
Vorige pagina

Reisinformatie Amboseli National Park
Het Amboseli National Park ligt in het zuidelijke deel van Kenia. Het unieke van dit nationaal park is het wat kalere landschap dat bij helder weer wordt gekroond met Mount Kilimanjaro. Hier leven vele grote kuddes Afrikaanse olifanten, wat altijd voor indrukwekkende plaatjes zorgt. Maar je kunt hier ook uitstekend ander wildlife spotten.

Landschap van Amboseli


Het landschap van het Amboseli National Park is redelijk kaal. Het bestaat uit uitgestrekte vlaktes met bosjes van acacia bomen en struikgewassen. Door dit kalere landschap kun je hier uitstekend dieren spotten. Her en der vind je ook moeraslanden, die vele dieren aantrekken. Na het regenseizoen heeft het gebied een tijdelijk meer, Lake Amboseli, die in het droge seizoen weer verdampt.

Het dierenrijk in Amboseli


Je kunt in Amboseli uitstekend dieren spotten. Vooral de Afrikaanse olifant vind je hier in overvloed. Daarnaast wonen hier ook veel katachtigen, zoals de leeuw, cheeta, het luipaard en de caracal. Verder vind je hier o.a. ook buffels, hyena’s, giraffen, wildebeesten, zebra’s en impala’s.

Het kan behoorlijk heet worden in Amboseli. Hoewel je door het landschap dieren goed kunt spotten, is dit midden op de middag wat moeilijker omdat de dieren dan beschutting opzoeken om te rusten.

Klimaat


Amboseli heeft een warm en droog klimaat. De temperatuur is het hele jaar tussen de 27 en 33 graden en daalt ’s nachts tot ca. 22-24 graden. Het is een droog gebied en het kan er in de droge tijd behoorlijk stoffig worden. De regenperiodes lopen gelijk aan de rest van Kenia.

Rondreizen en reisinformatie naar Amboseli National Park


Safari Discover Kenia Deluxe

De klassieke safari rondreis Discover Kenia neemt je mee op safari naar Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park en de Masai Mara. Je verblijft in eersteklasse lodges. Tenslotte sluit je je ...

Bekijk reis
Vanaf €3123,- p.p.

Aantal dagen: 11
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Wildlife Experience Kenia & Tanzania in internationale groepjes

Met deze tour combineer je de indrukwekkendste parken in zowel Kenia als Tanzania. Je reist in internationale groepjes door de Masai Mara en de Serengeti, maar je zult ook je ogen uitkijken in de ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur
Vanaf € 3721,- p.p.

Aantal dagen: 12
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Safari Discover Kenia

De klassieke safari rondreis Discover Kenia neemt je mee naar enkele van de mooiste parken van Kenia. Je gaat op safari in Amboseli National Park, Lake Nakuru en natuurlijk de Masai Mara. Bekijk deze ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur
Vanaf € 1707,- p.p.

Aantal dagen: 6
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Kenia

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel