Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Japan > Kyoto
Vorige pagina

Kyoto reisinformatie
Kyoto wordt vaak als de mooiste stad van Japan beschreven. Ooit was Kyoto ruim duizend jaar lang de keizerlijke hoofdstad van Japan. Kyoto biedt ontelbaar veel heilige plekken, tempels en schrijnen. Maar is ook bekend als een van de laatste steden waar je nog een glimp kunt opvangen van de voor de mysterieuze Geisha’s. Kyoto is heel goed te bezoeken per fiets en heeft ook een uitgebreide metrolijn.

Top 5 bezienswaardigheden in Kyoto zijn:

Filosofen Pad:
Direct naast de Ginkakuji tempel begint het Filosofen Pad. De Japanse naam is Tetsugaku-no-michi. Het pad loopt langs een smal kanaal en is autovrij. Het pas dankt zijn naam aan de filosoof Kitaro Nishida die hier graag wandelde. Door de serene rust is het een de plek om je zen te voelen. Vooral tijdens het sakura-kersenbloem seizoen is het hier prachtig.

Fushimi Inari Taisha:
Fushimi Inari taisha is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Japan. Via duizenden rode torri poorten loop je door een complex van schrijnen. Een bezoek aan dit bijzondere heiligdom is een van de hoogtepunten van Kyoto. Het complex bestaat uit vijf schrijnen die door middel van een pad van duizenden rode torii poorten met elkaar zijn verbonden. Een torii is een traditionele poort die binnen het Japanse geloof de overgang van de normale wereld naar de heilige wereld markeert. Je komt torri poorten dan ook regelmatig tegen in Japan bij tempels en schrijnen.

Gion:
Gion is de één van de laatste en echte Geisha wijken van Japan. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de oude kleine straatjes met theehuizen, Japanse houten huizen en authentieke restaurants. Gion is een wijk in Kyoto die je zeker niet mag overslaan.

Kyoto is ook echt de plaats om een aantal schitterende tempels te bezoeken. De Kinkaku is een mooie tempel gelegen aan een kleine vijver. Het is ook één van de 17 locaties in Kyoto die op de UNESCO Wereld Erfgoed lijst

Ryoanji tempel
De naam staat in het Nederlands voor "Tempel van de Vreedzame Draak". De tempel is vooral beroemd vanwege zijn Japanse Zen steentuin.

Ginkaku tempel
Hoog in de lijst met bijzondere tempels in Kyoto die je kan bezichtigen, is natuurlijk de Ginkaku-ji of het zilveren paviljoen. Deze tempel was vroeger een buitenhuis van een machtige krijgsheer, maar werd na zijn dood al snel een tempel gewijd aan het Zen Boeddhisme.

Bekijk alle rondreizen naar Japan


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel