Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Japan > Klimaat
Vorige pagina

Klimaat in Japan




Japan heeft bijna overal in het land vier seizoenen, behalve in het zuiden, rond Okinawa, waar een subtropisch klimaat heerst. De seizoenen lopen grotendeels gelijk met de Nederlandse seizoenen, maar de verschillen per maand zijn wel veel groter.

maart t/m meiHet voorjaar is over het algemeen een van de beste reisperiodes voor Japan. De temperatuur is mild met gemiddeld zo’n 15-25°C en er valt weinig regen. In deze maanden staan ook de kersenbloesem-bomen prachtig in bloei. Sakura is de Japanse naam voor kersenbloesem. De kersenbloesemtijd valt in Tokyo altijd een à twee weken later dan in Kyoto dat 600 km meer naar het zuiden ligt.

juni t/m augustus
Deze maanden zijn door de hoge luchtvochtigheid erg drukkend warm.

september t/m november
In deze periode is het herfst in Japan en is net als het voorjaar qua temperatuur een goede periode om naar Japan te reizen. De temperaturen lopen in dit jaargetijde uiteen van 15-25°C.

december t/m februari
In deze periode is het vaak koud in Japan en kan het ook vriezen en sneeuwen en is daarom ook voor wintersport zeer geschikt. Maar ten zuiden van Nagasaki heerste een subtropisch klimaat, te vergelijken met het Middellandse Zee. De winters zijn hier aangenaam met temperaturen van rond de 15 graden.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel