Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Japan > Hakone en Mount Fuji
Vorige pagina

Hakone en Mount Fuji reisinformatie
Hakone is een van Japans meest bekende gebieden met warmwaterbronnen (onsen). De natuur is er ongerept, de bergen zijn vulkanisch en het gebied is makkelijk te bereiken per trein vanaf Tokyo. Hakone is ook het beginpunt van wandelingen naar de iconische slapende vulkaan Mount Fuji.

Drie bergen vormen een driehoek in het Hakone gebied: de Kamiyama (1438m), Komagatake (1327m) en Futago (1091m). Een van de bekendste meren in dit gebied is Lake Ashi. Het meer is gevormd tijdens een vulkaanuitbarsting circa 3000 jaar geleden. Vanaf het meer kun je bij mooi weer Mount Fuji zien.

Owakudani is het gebied rondom een krater die gevormd is tijdens de laatste uitbarsting van de berg Hakone. Je kunt hier hete bronnen en rivieren kunt bekijken. Na een korte wandeling kun je bij het eindpunt de beroemde zwarte eieren kopen. Het schijnt dat door het eten van deze eieren je leven met 7 jaren verlengd wordt.

Een tip voor deze regio is de ‘Hakone Free Pass’, waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen. En dat is handig, want ook de kabelbaan, het bergtreintje, de bus en een ferry over het meer behoren hiertoe.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel