Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Japan > Eten en drinken
Vorige pagina

Eten en drinken in Japan
Uit eten gaan in Japan is een culinaire belevenis op zich. Japan is bekend om haar verfijnde en heerlijke keuken. De Japanse keuken is zoveel meer dan sushi & sashimi

Denk bijvoorbeeld aan teppanyaki en tempura. Ook populaire is Shabu Shabu; Simpel gezegd is het een Japanse variant op Chinese fondue. Je gaart groenten, paddenstoelen, vlees en soms ook vis in een heerlijke bouillon (dashi) aan tafel, maar je kunt ook dim sum, noodles, tofu, dungesneden Wagyu beef, garnalen of kip toevoegen.

Maar denk ook aan takoyaki (gegrilde of geroosterde inktvis) en okonomiyaki (een soort pannenkoek/pizza/omelet met groente en vlees of vis) en ramen (een bouillon met noedels, verschillende groenten en/of vlees).

In Japan drink je veel thee en dan met name de Japanse Ocha groene thee. In een restaurant wordt vaak een gratis kopje thee of glas water aangeboden. Het is niet verplicht om extra drinken te bestellen. Alcohol mag alleen geschonken worden vanaf de leeftijd van 20 jaar.

Het is niet moeilijk m in Japan eten te bestellen want de menu’s zijn meestal ook in het Engels en vindt je afbeeldingen van de gerechten op de menukaarten. Ook worden de gerechten vaak in een vitrine uitgestald.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel