Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Japan


De letterlijke betekenis van Japan is oorsprong van de zon. Japan is een eilandstaat ten oosten van het Aziatische continent. Het land wordt gevormd door 6.852 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, die samen 97% van de totale oppervlakte van Japan beslaan.

Het land van de rijzende zon
Achter een ultramoderne façade gaat een traditionele wereld schuil vol gebruiken en gedragsregels. In Japan tref je de oorsprong van de krachtige Samoerai cultuur, de bijzondere wereld van de geisha’s en de prachtige zen tuinen. Thee drinken behoort tot een kunst en de eetcultuur is uitgebreid, overheerlijk en verfijnd.

De voertaal is Japans, maar in de toeristenhotels en bij de toeristische trekpleisters kunnen er altijd wel een paar mensen Engels. Zodra je buiten deze gebieden komt spreken weinig mensen

In Japan rijdt men aan de linkerkant van de weg, net als in het Verenigd Koninkrijk. Auto’s zijn bijna allemaal uitgerust met automatische versnelling, handgeschakeld komt bijna niet meer voor.

Honshu – het hoofdheiland van Japan
Het centrale eiland Honshu is tevens het verreweg grootste eiland van Japan, zo’n 1300 kilometer lang en 50 tot 240 kilometer breed. Er wonen bijna 100 miljoen mensen op Honshu.

Hoofdstad: Tokyo
Aantal inwoners: 126.451.398
Oppervlakte: 377.873 km² (7 x zo groot als Nederland)
Klimaat: grotendeels een gematigd zeeklimaat
Tijdsverschil: zomer 7 uur en winter 8 uur
Regeringsvorm: Keizerrijk
Munteenheid: Yen
Elektriciteit: 110 Volt
Religie: Shinto en het Boeddhisme
Vliegduur: circa 11 uur

Hier vind u een overzicht van ons aanbod rondreizen in Japan

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel