Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Yogyakarta
Vorige pagina

Reisinformatie Yogyakarta
Maak kennis met Yogyakarta, het culturele centrum van Java en daarmee van Indonesië. Yogyakarta is een stad met vele gezichten: Een stad met het gezicht van een dorp, het enige overgebleven sultanaat van Indonesië, oude Nederlandse kolonie, het revolutionaire centrum na de 2e Wereldoorlog en nu een bruisende studentenstad met veel traditionele Javaanse cultuur.
Er is genoeg te zien en te doen in de stad, en ook in de nabije omgeving zijn diverse bezienswaardigheden van wereldformaat, zoals de Borobudur en het Prambanan tempelcomplex.

Winkelen
Bent u op zoek naar souvenirs? Dan bent u in Yogyakarta op de juiste plek. Yogya is namelijk de stad
van de wayangpoppen, batik, keramiek en zilverwerk. U kunt natuurlijk struinen door de moderne warenhuizen of winkels. In de meeste malls is een goede variatie te vinden aan warenhuizen, kleine kledingboetiekjes, boekenwinkels, speelgoedwinkels, winkels met huishoudelijke artikelen en restaurants.

Het traditionele winkelen doet u echter op de pasars, de Indonesische markten. Bij de pasars zijn geen prijskaartjes te zien op de producten. Het is de bedoeling dat men door te onderhandelen met de verkoper de eindprijs van het product bepaald. Ten zuiden van Jalan Malioboro vind u de pasar Beringharjo, de belangrijkste markt van Yogyakarta.

Eten en drinken
In Yogyakarta hoeft u niet ver te zoeken als u wilt gaan eten. Overal zijn restaurants, voedselstalletjes en voedselkarretjes die door de stad trekken te vinden. Yogyakarta stond altijd bekend om de zoete gerechten. Tegenwoordig kunt u niet alleen van de lokale specialiteiten genieten maar ook van maaltijden uit andere delen van de archipel, uit China en Japan. In de malls zijn ook de bekende fastfoodketens vertegenwoordigd .

Als u goedkoop maar toch lekker eten wilt eten, moet u naar de wijken Pasar Kembang en Sosrowijayan ten zuiden van het treinstation. Hier vindt u allerlei goedkope restaurants waar u westerse en Indonesische maaltijden krijgt voorgeschoteld. In Prawirotaman, in het zuidoostelijke gedeelte, is het ook mogelijk om goedkoop en lekker te combineren.

Vervoer
Yogyakarta is geen hele grote stad, dus het reizen neemt weinig tijd en geld in beslag. Er rijden veel bussen en minibussen waar u even sportief in moet springen. U kunt ook een becak nemen om uw bestemming te bereiken. Dit is een fietstaxi voor twee personen waar de rijder achterop zit. Let daarbij wel op dat u duidelijke prijsafspraken maakt met de chauffeur. Zeg altijd zelf waar u heen wilt, want anders krijgt u een toer langs alle plekken waarvoor de chauffeur commissie krijgt. Als u liever wat actiever en onafhankelijker uw bestemming wilt bereiken kunt u ook een fiets huren.

Ronreizen en bouwstenen naar Yogyakarta


Best Deal Java en Bali

Inclusief vluchten. Tijdens deze individuele rondreis reis je met je eigen privé-auto met chauffeur langs de belangrijkste hoogtepunten van Java. Onderweg geniet je van de bijzondere natuur van Java ...

Bekijk reis
Vanaf €1542,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Yogya en omgeving: Tempels en vulkanen

Maak kennis met Yogyakarta, het culturele centrum van Java en haar prachtige omgeving. U verkent deze sfeervolle stad tijdens een interessante citytour, maar bezoekt uiteraard ook de beroemde ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Cultuur, 4 & 5 daagse tour
Vanaf € 421,- p.p.

Aantal dagen: 5
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Yogyakarta: Hart van Javaanse cultuur

Maak kennis met Yogyakarta, het culturele centrum van Java. Het is een stad met vele gezichten: Een stad met het gezicht van een dorp, het enige overgebleven sultanaat van Indonesië, oude ...

Bekijk reis
Tags: Cultuur, 2 & 3 daagse tour
Vanaf € 90,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel