Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Padang
Vorige pagina

Reisinformatie Padang
Padang is de provinciale hoofdstad van West-Sumatra en heeft de grootste haven van de westkust. Het is de op twee na grootste stad van het eiland en telt ruim 300.000 inwoners. Er is een hoop te doen in Padang; u kunt kennis maken met de cultuur van de Minangkabau, oude architectuur bekijken, een van de mooie stranden bezoeken of genieten van de natuur in het Kerinci Seblat National Park.

Stranden
Padang beschikt over een aantal prachtige stranden. De populairste stranden liggen ten zuiden van de stad. U kunt er goed zwemmen, met een bootje varen of naar uitvarende vissersboten kijken in de middag. Op zondag zitten de stranden vaak vol met lokale bezoekers, de andere dagen is het een stuk rustiger. Een van de mooiste stranden is het strand van Bungus. Dit strand ligt ongeveer 25 km ten zuiden van Padang, met de bemo doet u er 45 minuten over.

Aan een prachtige baai met stille wateren vindt u het mooie strand dat deels bij een recreatievoorziening hoort. Doordat er een triplexfabriek is gevestigd aan de baai zijn sommige gedeeltes van het strand helaas vervuild. Vanaf Bungus kunt u echter ook een klein schip huren en de koraaleilanden voor de kust bezoeken. De eilanden hebben mooie witte stranden en koraalriffen waar u veel onderwater plezier kunt beleven met de vele kleurrijke vissen die hier rondzwemmen.

De Chinese wijk
De Chinese wijk van Padang ligt in het zuidwesten van de stad, achter de haven Muara Padang. De huizen in deze wijk zijn eigendom van Chinese kruidenverkopers en koffieshophouders. In het interieur ziet u prachtige tegels, houten vloeren en meubels die van djatihout zijn gemaakt. Wat dichter bij de haven bevinden zich veel oude Nederlandse en Chinese warenhuizen die nog uit de koloniale tijd stammen. De nieuwere gebouwen in Padang hebben veelal de kenmerkende Minangkabause daken met de puntuiteinden.

Kerinci Seblat National Park
Ten zuiden van Padang ligt het enorme Kerinci Seblat National Park. Het is het grootste nationale park van Sumatra en een van de belangrijkste natuurlijke reservaten van Indonesië. Het gebied is 1.375.000 hectare groot en ligt verspreid over 4 provincies; West-Sumatra, Jambi, Bengkulu en Zuid-Sumatra. Het is ook het woongebied van de grootste constante hoeveelheid Sumatraanse neushoorns, er lopen er ongeveer tussen de 250 en 500 rond.

Winkelen
In Padang zijn er een aantal grote moderne winkelcentra. Als u echter wat van de lokale sfeer wilt proeven kunt u beter naar een van de pasars gaan. Bij de pasar zijn geen prijskaartjes te zien op de producten. Het is de bedoeling dat u door te onderhandelen met de verkoper de eindprijs van het product bepaald.

Eten en drinken
De Padangse keuken is bekend in heel Indonesië en in de stad van herkomst natuurlijk het beste vertegenwoordigd. De gerechten uit de Padang keuken zijn echter wel vaak heet. In een Padang restaurant wordt het eten snel opgediend, daarbij is het de gewoonte dat men alleen betaalt voor wat men gegeten heeft. Belangrijk is dat u alleen met uw rechterhand eet en uw linkerhand niet gebruikt.

Vervoer
In Padang is de bus het meest gebruikelijke vervoermiddel en vaak ook het enige vervoermiddel om naar een andere stad te komen. Het spoorwegennetwerk in Sumatra is beperkt en de treinen variëren nogal in aanbod. Er zijn goedkope, trage en vieze treinen en er zijn comfortabele en dure treinen. Aangezien de kaartverkoop hard gaat kunt u het beste een dag voor vertrek uw treinkaartje halen als u er zeker van wilt zijn een plaats te hebben. U kunt echter ook auto's, motors of fietsen huren als u liever meer controle over uw vervoer wilt hebben.

Rondreizen en bouwstenen naar Padang


Medan - Padang Overland

Avontuurlijk Sumatra zal u verrassen tijdens deze tour. Dit eiland is weliswaar het grootste eiland van Indonesi&euml, maar nog echt ruig en natuurlijk en een stuk minder toeristisch dan andere ...

Bekijk reis
Tags: Actief, 6 & meerdaagse tour


Aantal dagen: 9
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel