Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Medan
Vorige pagina

Reisinformatie Medan
Medan is de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra. In en rondom Medan zijn een aantal interessante bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. U vindt hier ondermeer de grootste moskee van Sumatra die is ontworpen door een Nederlandse architect, oude koloniale gebouwen, een prachtig paleis van de sultan van Deli en de grootste Chinese tempel van Indonesië. Vanuit Medan kunt u ook een aantal boeiende locaties bezoeken, zoals Berastagi en het Tobameer, de culturele centra van de Karo Batak en de Toba Batak.

Winkelen
Er zijn een aantal malls en warenhuizen in Medan. In de meeste malls is een goede variatie te vinden aan warenhuizen, kleine kledingboetiekjes, boekenwinkels, speelgoedwinkels, supermarkten, winkels met huishoudelijke artikelen, fastfoodketens en restaurants. De malls hebben zich in de loop der tijd ontwikkelt van een plek waar u kan winkelen tot een plek waar u daarnaast ook voor recreatie terecht kan. In de warenhuizen zijn tegenwoordig bijvoorbeeld ook veel restaurants, bioscopen en discotheken gevestigd.

Als u een meer traditionelere benadering van winkelen wilt meekrijgen kunt u naar de pasar gaan, een Indonesische markt. Bij de pasar zijn geen prijskaartjes te zien op de producten. Het is de bedoeling dat men door te onderhandelen met de verkoper de eindprijs van het product bepaald.

Eten en drinken
In de verschillende restaurants in Medan kunt u maaltijden uit de lokale Sumatraanse Pandang keuken uitproberen, maar ook gerechten uit andere delen van Indonesië of uit het westen. In de verschillende malls is er ook genoeg keuze uit eetgelegenheden en ook kunt u hier terecht voor een van de bekende fastfoodketens. Om een meer lokaal sfeertje mee te krijgen kunt u langs een van de pasars gaan.

Vervoer
Medan is een drukke stad, het verkeer heeft te kampen met veel opstoppingen. In de stad is de bus het meest gebruikelijke vervoermiddel en vaak ook het enige vervoermiddel om naar een andere stad te komen. Het spoorwegennetwerk in Sumatra is beperkt en de treinen variëren nogal in aanbod. Er zijn goedkope, trage en vieze treinen en er zijn comfortabele en dure treinen. Aangezien de kaartverkoop hard gaat kunt u het beste een dag voor vertrek een treinkaartje halen als u er zeker van wilt zijn een plaats te hebben. U kunt echter ook auto's, motors of fietsen huren als u liever meer controle over je vervoer wilt hebben.

Rondreizen en bouwstenen naar Medan


Best Deal Sumatra's orang-oetans en magisch Bali

Inclusief vluchten. Supervoordelige individuele rondreis naar Sumatra en Bali. Bezoek de orang-oetans op Sumatra en wandel door de uitgestrekte ruige jungle van Sumatra. Op Bali bezoek je het ...

Bekijk reis
Vanaf €1390,- p.p.

Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Ruige jungle en betoverend Toba meer

Tour dwars door het noorden van Sumatra, het leefgebied van de Sumatraanse olifant en orang-oetan. Daarna reis je door een landschap van bergen, plantages en watervallen naar het enorme Toba meer, ...

Bekijk reis
Tags: 6 & meerdaagse tour, Natuur, Actief, Cultuur
Vanaf € 425,- p.p.

Aantal dagen: 7
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel