Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Lombok
Vorige pagina

Reisinformatie Lombok

Een wandeling door een uniek ecosysteem op de flanken van de hoge vulkaan Gunung Rinjani, prachtig duiken of snorkelen op het verlaten Gili Meno, een onvergetelijke zonsondergang aan Sengigi Beach, ambachtswinkeltjes in Ampenan. Lombok is dé bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur, rustige witte stranden en het pure Indonesië.

In Lombok vindt u geen massatoerisme. U zult er waarschijnlijk in Kuta of Senggigi verblijven. Hier kunt u ontspannen relaxen aan de rustige witte stranden, snorkelen aan de koraalriffen of genieten van een onvergetelijke zonsondergang.

15% van de koraalriffen in de wereld liggen in de zeeën rond Indonesië. Het is dan ook niet zo gek dat haar eilanden populaire duikbestemmingen zijn. Ook in Lombok kunt u fantastisch duiken, met name aan de Noordzijde van het eiland. De mooiste duikbestemming bij Lombok is misschien wel het eilandje Gili Meno waar u tussen tropische vissen en schildpadden zwemt.

De hoofdstad van Lombok bestaat eigenlijk uit de 3 steden Amperan, Mataram en Cakranegara. Hier vindt u ambachtelijke winkeltjes waar kunstvoorwerpen, textiel en andere lokale producten te koop zijn. U kunt het zuidelijker gelegen Sukarare bezoeken waar traditionele wevers songketkleding maken in felgekleurde patronen. U kunt in deze steden prima eten, zowel de oosterse als westerse keuken is vertegenwoordigd.

Het meest markante punt in Lombok is ongetwijfeld de vulkaan Gunung Rinjani die met zijn 3724 meter overal op het eiland te zien is. De vruchtbare flanken van de vulkaan kleuren diepgroen van het tropische bos. In het landschap rond de vulkaan vindt u ook prachtige rijstvelden (Sawa’s) die zeker zo mooi zijn als die in Bali. Het zuiden van het eiland is droger, maar heeft wel schitterende verlaten zandstranden.

Lombok ligt net ten zuiden van de ‘Wallaceline’; de grens van het Australische en Aziatische ecosysteem. Hierdoor vindt u er een kleurrijke verscheidenheid aan planten- diersoorten die opvallend verschillend is aan die van Bali. Zo vindt u er typisch Australische plantensoorten als de eucalyptus en de acacia’s naast de ‘Aziatische’ mangrovebossen. Ook komen er diersoorten als wilde runderen, vele hertensoorten en de Australische kuifkaketoe voor naast apen en tropische vogels.

Dit alles maakt Lombok een interessante bestemming voor natuurliefhebbers. U kunt in het nationaal park ‘Gunung Rinjani’ prachtige tochten maken door de veelzijdige natuur. U kunt zelfs de vulkaan beklimmen tot de top op 3724 meter.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel