Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Landschap
Vorige pagina

Landschap in Indonesië

Het Indonesische landschap is buitengewoon gevarieerd. U vindt er groene, uitgestrekte sawa’s op Bali, plantages op Noord-Sumatra en prachtige vaak nog volledig intact zijnde koraalriffen voor de kust van de Molukken. Indonesië heeft uitgestrekte witte en nagenoeg verlaten zandstranden, regenwouden in Borneo, in Irian Jaya besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte graslanden en droge savannes op o.a. de Komodo eilanden en u vindt er verlaten watervallen in de regenwouden met helder water en prachtige planten.

Het grootste meer van Indonesië bevindt op Sumatra en heet het Tobameer. Het meer heeft een oppervlakte van 1700 km2 en is daarmee het grootste meer van Zuidoost-Azië. Het is niet alleen het grootste meer ter wereld, maar ook het diepste (450 m) en het hoogstgelegen (900 m).

Indonesië is ook rijk aan vulkanen met de bekendste de Gunung Krakatau. Dat is een eiland tussen Java en Sumatra. Bali heeft ook een bekende vulkaan, de Gunung Agung en op Lombok de Rinjani. Door al die vulkanen, die ook nog actief zijn, is land ontzettend vruchtbaar.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel