Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Jakarta
Vorige pagina

Reisinformatie Jakarta
Bij Jakarta denken veel mensen aan een vieze en drukke stad, maar Jakarta is een metropool met een veelzijdig verleden en vele bezienswaardigheden. Naast lelijke kantoorgebouwen en vervallen huizen, vindt u hier ook interessante musea, mooie pleinen en rustige wijken waar het Indonesische leven zijn gangetje gaat.

Naast de vele bezienswaardigheden die de stad herbergt, zijn er ook moderne winkelcentra, goede accommodaties en genoeg restaurants om het heerlijke Indonesische eten te proeven.

Jakarta is de hoofdstad van het eiland Java en heeft ongeveer 10 miljoen inwoners. De oude naam van de stad is Sunda Kelapa. In juni 1572 werd de naam van de stad verandert in Jayakarta, wat nu Jakarta is. Sunda Kelapa is niet de enige naam die de stad heeft gehad. Jakarta is ook in Nederlandse handen geweest en kreeg de naam Batavia. Tijdens de Japanse bezetting in 1942 werd de naam verandert in Djarkata. In 1972 is de spelling gewijzigd en werd het Jakarta.

Er zijn in Jakarta veel musea te vinden over de geschiedenis en de cultuur van Java en Jakarta. Het Stadsmuseum is gevestigd in het voormalige stadshuis. Hier bevinden zich veel voorwerpen van de koloniale tijd, zoals landkaarten en wapens.
In het Wayang museum vindt u een schat aan de poppen die worden gebruikt voor schaduwspellen. Daarnaast is er nog het Nationaal Museum, het Indonesische Geschiedkundig Museum en het Museum voor schone Kunsten.

Andere bezienswaardigheden in Jakarta zijn o.a. het Onafhankelijkheidsplein (Medan Merdeka), dat in het centrum van Jakarta ligt. Rondom het plein liggen boulevards en regeringsgebouwen. Het Nationale Monument staat midden op het plein. Dit monument is gebouwd in opdracht Sukarno in 1964. Het is een bronzen obelisk van 137 meter hoog. Op de top staat een vlam die is bedekt met een laag goud van 35 kilo.

Er is nog een belangrijk plein in Jakarta. Het ligt in Oud-Batavia en heet Taman Fatahillah, de sultan die de Portugezen versloegen in 1527. Er staan op dit plein 3 musea: Het Indonesische Geschiedkundig Museum, Museum voor schone Kunsten en het Wayang Museum.

Sunda Kelapa, de oude naam van Jakarta, is ook de naam van de oude haven. Dit was een belangrijke havenstad voor de Portugezen. Het is ook vanuit deze haven dat de Nederlanders over Indonesië begonnen te heersen. Jan Pieterszoon Coen noemde Jakarta Batavia en bouwde een gelijknamig kasteel. Nog steeds zijn hier de overblijfselen te zien van dit kasteel en van de handelspost van de V.O.C. In de oude haven wordt nu niet meer gehandeld, maar is het een vertrekpunt om af te varen naar de omringende eilanden.

Winkelliefhebbers kunnen in Jakarta hun hart ophalen. Er zijn vele grote winkelcentra met o.a. kleding en huishoudelijke artikelen. Niet alleen winkels bevinden zich hier, maar ook bioscopen, spelhallen en kinderattracties. Wie van het winkelen honger heeft gekregen kan lekker eten in 1 van de vele restaurants die de winkelcentra rijk zijn.

Beroemd in Indonesië zijn de Pasars, ofwel, de markten. Hier verkopen marktkooplui groenten, vis en vlees, maar ook heerlijke kruiden. Ook in Nederland kennen we deze markten, met de beroemdste de Pasar Malam die elk jaar in Den Haag gehouden wordt.

In Jakarta kunt u gebruik maken van taxi's, deze zijn goedkoop vergeleken met de prijs van de taxi's in Nederland. De taxi's zijn allemaal voorzien van een meter en die loopt alleen als de auto rijdt. Staat u stil, dan betaald u niet. Wilt u niet met de taxi, dan kunt u met de bajaj, de Indonesische versie van de Thaise tuctuc: een gemotoriseerde driewieler, waar maximaal 2 personen in kunnen.

Rondreizen en bouwstenen naar Jakarta


Highlights Java en Bali Deluxe

Inclusief vluchten. Java en Bali zullen je gaan veroveren en een blik gunnen in ons koloniale verleden. Verblijf in deluxe hotels. De reis brengt je langs de koloniale hoofdstad Jakarta, de ...

Bekijk reis
Vanaf €1989,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Jakarta: De hoofdstad vol historie

Ontdek Jakarta, als hoofdstad van Indonesië, een grote metropool waar zo’n 10 miljoen mensen wonen. Het is echter ook een stad met een veelzijdig verleden en vele bezienswaardigheden. Het bruist ...

Bekijk reis
Tags: Cultuur, 2 & 3 daagse tour
Vanaf € 147,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Hotel Santika Premiere Slipi  sterren

Het elegante 4-sterren Hotel Santika Premiere Jakarta is het vlaggenschip van de Santika hotelketen. Het hotel biedt persoonlijke service en met haar ruime faciliteiten, een keuze uit restaurants en ...

Bekijk reis
Tags: 4 sterren, Zwembad
Vanaf € 29,- p.p.

Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk dit hotel Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel