Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Gili Trawangan
Vorige pagina

Reisinformatie Gili Trawangan - Gili eilanden

De Gili Eilanden is een groep van 3 eilanden: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Deze 3 eilanden liggen ten noorden van Lombok en zijn beroemd vanwege hun uitbundige koraalriffen. Ook hebben de eilanden parelwitte stranden met wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. Van de 3 eilanden is Gili Trawangan, met zo’n 3,5 km2, het grootste eiland.

De Gili’s zijn nog niet zo heel lang bekend onder toeristen, maar tegenwoordig weten zij met name Gili Trawangan wel te vinden. Gili T zoals dit eiland ook wel liefkozend genoemd wordt, is dan ook een heerlijke vakantieplaats en biedt het echt “witte stranden, blauwe zee en palmbomen” plaatje.

Op Gili Trawangan liggen de meeste hotels, restaurants en barretjes langs de oostkust van het eiland, waar u tevens de mooiste stranden vindt. De sfeer is er heerlijk laid back, bijna hippie-achtig, en u kunt er dan ook uitstekend vertoeven op een zitzak aan het strand met een drankje in de hand. Er zijn op het eiland vele relaxte loungebars en informele restaurants langs het strand te vinden waar u ’s avonds de heerlijkste verse vis van de barbecue kunt eten. Vanaf Gili Trawangan kunt u ook spectaculaire zonsop- en ondergangen met uitzicht over de Rinjani vulkaan bewonderen.

Het eiland is vooral populair onder de jongere toerist en de backpacker. Naast de vele accommodatiemogelijkheden en goede restaurants is hier iedere avond wel een strandfeest! Er zijn tegenwoordig veel accommodaties op het eiland te vinden, de meeste zijn klein en eenvoudig qua faciliteiten, hoewel er nu ook steeds meer luxere hotels komen. Op de eilanden is er geen goede watervoorziening, zodat zoet water er dus schaars is. Zwembaden zijn gevuld met zout water en ook douchen doet u er met zout water.

De beste reistijd en tevens drukste tijd op de Gili Eilanden is tussen mei en augustus omdat dit het hoogseizoen is. Rustiger is het van januari tot april, het laagseizoen. Gezien de grote populariteit van de Gili’s is het verstandig om tijdig uw hotel te reserveren.

Snorkel- en duikactiviteiten
Alle 3 de eilanden zijn een prachtige locatie om te duiken en te snorkelen en het is dan ook gemakkelijk om een snorkel- of duikexcursie te boeken naar alle eilanden. Het zeewater bij de Gili’s heeft een zeer aangename temperatuur waardoor u hier heerlijk kunt zwemmen en het hier vol tropische vissen zit.

Het grote voordeel van Gili Trawangan is dat u er uitstekend direct voor de deur kunt snorkelen en duiken. U loopt vanaf het strand zo de zee in, zet uw snorkel op en het genieten van de vele kleuren gaat beginnen. Als u met een boot mee gaat, kunt u ook gemakkelijk naar Gili Air en Gili Meno, waar u iets zeer unieks vindt. Het koraal is hier namelijk blauw (karang biru), wat bijna nergens anders voor komt. Liefhebbers van duiken en snorkelen kunnen hier hun hart ophalen.

Vervoer
Op de Gili’s komen geen motorvoertuigen voor, dus het is dan ook heerlijk rustig qua verkeer. Vervoer is per cidomo (paard en wagen), op de fiets of lopend. Gili Trawangan is gemakkelijk bereikbaar vanaf Bali of Lombok.

Vanaf Bali zijn er diverse speedboten die dagelijks een route tussen Bali, Lombok en Gili Trawangan uitvoeren. De Blue Water Express heeft bijvoorbeeld 2 routes, éen met vertrek vanuit Serangan haven (Zuid-Bali) en één met vertrek vanuit Padang Bai (Oost-Bali). De boottocht duurt, afhankelijk van de weersomstandigheden, zo’n 2 tot 2,5 uur.

Vanaf Lombok kunt met een kleine speedboot of lokale boot naar Gili Trawangan. De meeste vertrekken vanuit de kleine haven van Bangsal of Teluk Kodek.

Bouwstenen en hotels op de Gili eilanden
Klik hier voor de bouwsteen reizen naar de Gili eilanden : Gili bouwstenen
Klik hier voor de hotels op de Gili eilanden : Gili hotels

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel