Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Gili Meno
Vorige pagina

Reisinformatie Gili Meno - Gili eilanden
De Gili Eilanden is een groep van 3 eilanden: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Deze 3 eilanden liggen ten noorden van Lombok en zijn beroemd vanwege hun uitbundige koraalriffen. Ook hebben de eilanden parelwitte stranden met wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. De Gili’s zijn nog niet zo heel lang bekend onder toeristen, maar tegenwoordig weten zij met name Gili Trawangan wel te vinden.

Gili Meno is zowel qua grootte als ligging het middelste eiland van de groep. Qua toerisme is dit het minst ontwikkelde eiland en het wordt dan ook weleens de Robinson Crusoe experience van de Gili Eilanden genoemd. U vindt er de mooiste stranden van de Gili’s die u helemaal voor u zelf kunt hebben. U moet echter wel wat avontuurlijk ingesteld zijn voor Gili Meno, want uw accommodatie zal eenvoudig zijn. Langs het strand vindt u enkele lokale restaurantjes, maar verder biedt het eiland vooral veel rust en weinig ander vertier.

Ook op Gili Meno is er geen goede watervoorziening, zodat zoet water er dus schaars is. Zwembaden zijn gevuld met zout water en ook douchen doet u er met zout water. Ook de elektriciteitsvoorziening is hier niet altijd even betrouwbaar, maar dit is ook “part of the charm” als u voor een bestemming als Meno kiest.

De beste reistijd en tevens drukste tijd op de Gili Eilanden is tussen mei en augustus omdat dit het hoogseizoen is. Rustiger is het van januari tot april, het laagseizoen. Gezien de grote populariteit van de Gili’s is het verstandig om tijdig uw hotel te reserveren.

Snorkel- en duikactiviteiten
Alle 3 de eilanden zijn een prachtige locatie om te duiken en te snorkelen en het is dan ook gemakkelijk om een snorkel- of duikexcursie te boeken naar alle eilanden. Het zeewater bij de Gili’s heeft een zeer aangename temperatuur waardoor u hier heerlijk kunt zwemmen en het hier vol tropische vissen zit. Bij Gili Meno kan uiteraard ook gesnorkeld worden, ook direct vanaf het strand, echter het is wel belangrijk om de stroming hier in de gaten te houden.

U kunt ook gemakkelijk met een boot mee op snorkelexcursie, zodat u het rif dat tussen Gili Air en Gili Meno ligt, kunt bezoeken. Hier vindt u namelijk het unieke blauwe koraal (karang biru), wat bijna nergens anders voor komt. Ook komen er in de wateren rondom de Gili’s ook veel zeeschildpadden en andere bijzondere zeedieren voor. Liefhebbers van duiken en snorkelen kunnen hier hun hart ophalen.

Vervoer
Op de Gili’s komen geen motorvoertuigen voor, dus het is dan ook heerlijk rustig qua verkeer. Vervoer is per cidomo (paard en wagen), op de fiets of lopend. Gili Meno is niet altijd rechtstreeks bereikbaar vanaf Bali, maar via Gili Trawangan kunt u er toch vrij gemakkelijk komen.

Als u vanaf Bali reist, kunt u het beste één van de speedbootverbindingen naar Gili Trawangan nemen, om vandaar verder te reizen op de Gili Island Hopper service. Dit zijn kleine lokale motorbootjes die op vaste tijden tussen de 3 eilanden varen.

Vanuit Amed, gelegen aan de noordoostkust van Bali, gaat er ook de kleine Kuda Hitam Express boot, die u een verbinding onderhoudt tussen Gili Trawangan, Gili Air, Gili Meno en Bangsal op Lombok. Dit is de kortstmogelijke oversteek tussen Bali en de Gili’s en deze duurt ca. 1 uur.

Vanaf Lombok kunt met een kleine speedboot of lokale boot naar Gili Meno. De meeste vertrekken vanuit de kleine haven van Bangsal.

Rondreizen naar Gili Meno


Bali - Gili Explorer

Inclusief vluchten. Deze tour brengt je langs alle belangrijke punten van Bali, waarna je op een bijzondere locatie aan het prachtige strand van Gili Trawangan kunt uitrusten. ...

Bekijk reis
Vanaf €1378,- p.p.

Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel