Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Gili Air
Vorige pagina

Reisinformatie Gili Air - Gili eilanden
De Gili Eilanden is een groep van 3 eilanden: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Deze 3 eilanden liggen ten noorden van Lombok en zijn beroemd vanwege hun uitbundige koraalriffen. Ook hebben de eilanden parelwitte stranden met wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. De Gili’s zijn nog niet zo heel lang bekend onder toeristen, maar tegenwoordig weten zij met name Gili Trawangan wel te vinden.

Gili Air is het kleinste eiland van de eilandengroep en ligt het dichtstbij de kust van Lombok. U kunt in ca. 2.5 uur het hele eiland rondwandelen. Hoewel het eiland een stuk rustiger is dan Gili Trawangan is er hier toch genoeg te doen en heeft u er genoeg keuze uit accommodaties, bars en restaurantjes. Doordat Gili Trawangan de laatste jaren steeds populairder en drukker is geworden, komen veel mensen die juist van de rust en het luieren aan het strand houden, nu naar Gili Air.

Op Gili Air liggen de meeste hotels, restaurants en barretjes langs de oost- en zuidkust van het eiland, zodat u vanaf het strand uitkijkt naar Lombok en prachtige uitzichten over de vulkaan Rinjani heeft. De stranden zijn er niet al te breed, maar wel parelwit en er kan uiteraard ook gesnorkeld worden. Op de eilanden is er geen goede watervoorziening, zodat zoet water er dus schaars is. Zwembaden zijn gevuld met zout water en ook douchen doet u er met zout water.

De beste reistijd en tevens drukste tijd op de Gili Eilanden is tussen mei en augustus omdat dit het hoogseizoen is. Rustiger is het van januari tot april, het laagseizoen. Gezien de grote populariteit van de Gili’s is het verstandig om tijdig uw hotel te reserveren.

Snorkel- en duikactiviteiten
Alle 3 de eilanden zijn een prachtige locatie om te duiken en te snorkelen en het is dan ook gemakkelijk om een snorkel- of duikexcursie te boeken naar alle eilanden. Het zeewater bij de Gili’s heeft een zeer aangename temperatuur waardoor u hier heerlijk kunt zwemmen en het hier vol tropische vissen zit. Ook bij Gili Air kan uiteraard ook gesnorkeld worden, de mooiste riffen liggen echter niet vlakbij de kust en het is belangrijk om de stroming hier in de gaten te houden.

U kunt ook gemakkelijk met een boot mee op snorkelexcursie, zodat u het rif dat tussen Gili Air en Gili Meno ligt, kunt bezoeken. Hier vindt u namelijk het unieke blauwe koraal (karang biru), wat bijna nergens anders voor komt. Ook komen er in de wateren rondom de Gili’s ook veel zeeschildpadden en andere prachtige zeedieren voor. Liefhebbers van duiken en snorkelen kunnen hier hun hart ophalen.

Vervoer
Op de Gili’s komen geen motorvoertuigen voor, dus het is dan ook heerlijk rustig qua verkeer. Vervoer is per cidomo (paard en wagen), op de fiets of lopend. Gili Air is niet altijd rechtstreeks bereikbaar vanaf Bali, maar via Gili Trawangan kunt u er toch vrij gemakkelijk komen.

Als u vanaf Bali reist, kunt u het beste één van de speedbootverbindingen naar Gili Trawangan nemen, om vandaar verder te reizen op de Gili Island Hopper service. Dit zijn kleine lokale motorbootjes die op vaste tijden tussen de 3 eilanden varen.

Vanuit Amed, gelegen aan de noordoostkust van Bali, gaat er ook de kleine Kuda Hitam Express boot, die u een verbinding onderhoudt tussen Gili Trawangan, Gili Air, Gili Meno en Bangsal op Lombok. Dit is de kortstmogelijke oversteek tussen Bali en de Gili’s en deze duurt ca. 1 uur.

Vanaf Lombok kunt met een kleine speedboot of lokale boot naar Gili Air. De meeste vertrekken vanuit de kleine haven van Bangsal.

Rondreizen en bouwstenen naar Gili Air


Strandpakket Gili Air (vanaf Bali)

4-daags verblijf op het bounty eilandje Gili Air. De eilanden zijn bij uitstek geschikt om te snorkelen en te duiken. Vertrek per speedboot vanuit Amed - Oost-Bali en verblijf in een hotel naar ...

Bekijk reis
Tags: 4 & 5 daagse tour
Vanaf € 180,- p.p.

Aantal dagen: 4
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Manta Dive Resort Gili Air  sterren

Het Manta Dive Resort op het pittoreske Gili Air is een traditionele accommodatie met een ideale ligging vlakbij de lokale winkeltjes en restaurants en het prachtige witte zandstrand van Gili Air. ...

Bekijk reis
Tags: Direct aan strand, Kleinschalig/Boetiek, Zwembad
Vanaf € 26,- p.p.

Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk dit hotel Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel