Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Flores
Vorige pagina

Reisinformatie Flores
Op zoek naar de grootste varaan ter wereld, de Komodo varaan. Genieten van het ochtendlicht over de gekleurde meren van de Keli Mutu vulkaan, één van de mooiste plekken van Indonesië. Een traditionele krijgsdans bijwonen. Snorkelen op het koraal van één van de verlaten eilandjes buiten de kust. Voor een uniek ecosysteem, authentiek Floresiaanse leven en betoverend gekleurde kratermeren bent u in Flores op uw plek.

Flores is gezegend met een prachtige natuur. Het gevarieerde landschap wordt gedomineerd door vulkanen, omringd door groene bossen en savannelandschap. Aan de kustlijn duikt het berglandschap vaak steil de zee in, een imposant gezicht. In het zuiden van centraal Flores vindt u nationaal park Keli Mutu. De gelijknamige vulkaan heeft 3 kraters met meren die door mineralen prachtig verschillend kleuren. Deze plek doet bijna buitenaards aan en wordt door velen gezien als één van de mooiste plekken van Indonesië. In het binnenland vindt u de prachtige ‘spinnenweb rijstvelden’.

Flores wordt omringd door tientallen eilandjes. De bekendste eilandengroep is Pulau Komodo, ook wel ‘Dragon Island’. Dit is de enige omgeving ter wereld waar de Komodo veraan voorkomt. Dit is de grootste hagedis ter wereld die 3 meter lang en 90 kg zwaar kan worden. U kunt vanuit Labuhan Bajo met de boot een prachtige tour maken rond het prachtige Komodo Archipel en op Pulau Komodo op zoek gaan naar deze beroemde veranen. Voor de kust van Riung vindt u een eilandengroep waar u prachtig kunt snorkelen. In de Mangrovebossen in dit gebied vindt u ook vliegende honden!

In 2003 werden in de grotten Liang Bua botten gevonden van mensachtigen. Deze ‘Hobbits’ of Homo Floresiensis zouden 18.000 jaar geleefd hebben en erg veel gelijkenissen tonen met de Homo Sapiens. Alleen de lichaamslengte wijkt erg af, de gevonden wezens waren nog geen meter groot. Het komt vaker voor dat er in de buurt van tropische gebieden dwergvarianten van diersoorten ontwikkelen. Zo heeft de Indische olifant op het eiland Flores ook een dwergvariant ontwikkeld. Waarschijnlijk hangt dit samen met het warme klimaat en het geringe voedsel. U kunt deze grotten bezoeken.

Flores is misschien wel het minst druk bezochte eiland in Indonesië. Hoewel er een aantal goede hotels te vinden zijn met prima faciliteiten, is het zeker geen bestemming waar massatoerisme regeert. U kunt in de verschillende steden en dorpen het ‘authentieke’ Floresiaanse leven ontdekken. U kunt bijvoorbeeld de oeroude zweepdans ‘de Caci’ bijwonen, een krijgsdans waarbij de mannen hun moed tonen door zweepslagen te incasseren.

De Portugezen die het eiland ontdekten en bezetten hebben de bevolking grotendeels bekeerd naar het Christendom. Als één van de weinige Indonesische eilanden is dit hier nog steeds de belangrijkste godsdienst.

Flores is één van de grotere eilanden van Nusa Tenggara. Het ligt ten oosten van Simbawa en ten Noorden van Sumba. Labuan Rojo heeft een klein vliegveld dat bijvoorbeeld vanuit Denpasar (Bali) te bereiken is.

Rondreizen en bouwstenen naar Flores


Bali en Flores

Inclusief vluchten. Tijdens deze individuele rondreis door Indonesië combineer je de onbekendere delen van Bali met het nog weinig bezochte eiland Flores. Op Bali bezoek je de belangrijkste tempels ...

Bekijk reis
Vanaf €2542,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Flores Overland

Voor een uniek ecosysteem en betoverend landschap ben je in Flores op de juiste plaats. Tijdens deze individuele rondreis over het eiland leer je dit onbekende pareltje beter kennen en ontdek je de ...

Bekijk reis
Tags: 6 & meerdaagse tour, Cultuur
Vanaf € 900,- p.p.

Aantal dagen: 5
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

De draken van Komodo

De eilanden van de Komodo archipel vormen een ruig landschap waar je de machtige Komodo varaan kunt bewonderen. Je reist per lokale boot naar Rinca, één van de eilanden van het Komodo National Park ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour, Natuur, Actief
Vanaf € 442,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel