Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Bali > Tuban
Vorige pagina

Reisinformatie Tuban
Voor de vakantieganger die een minder drukke omgeving op prijs stelt, maar het gevarieerde winkel- en restaurantaanbod binnen handbereik wil hebben, is Tuban een goede keus.
Tuban ligt nabij de dynamische badplaats Kuta, gelegen aan een van de mooiste stranden van Bali. Dagelijks raakt hier iedereen in vervoering over de weergaloze zonsondergang.
Het strand van Kuta verbindt het zuidelijk gelegen Tuban met de noordelijke uithoek van Legian. Samen met het centrale Kuta, is dit een gezellige aaneenschakeling van bars, restaurants en winkeltjes, temidden waarvan de hotels een oase van rust zijn.

Stranden
Tuban beschikt over mooie stranden, al is het niet overal even breed. Het strand van Kuta is waarschijnlijk het meest beroemd. Overdag en ‘s avonds is dit strand een ontmoetingsplek. Door de stroming en de hoge golven is dit strand een gewilde plek voor surfers. Pas echter op tijdens het zwemmen, de stroming kan verraderlijk sterk zijn. Het brede strand van Legian is een stuk rustiger dan dat van Kuta. De stroming er echter net zo verraderlijk.

Eten en drinken
U vindt in dit gebied een ruime keus aan restaurants. Houd u van Mexicaans, Italiaans, Japans of toch liever Indonesisch? Alles is mogelijk. Ook zijn er hier verschillende fastfoodketens vertegenwoordigd. Uiteraard heeft ieder hotel een eigen restaurant en bar.

Winkelen
Liefhebbers van winkelen kunnen hier hun hart ophalen. U vindt hier talloze winkels die van souvenirs en prullaria tot luxe goederen verkopen. Er zijn nog steeds vele winkels die goedkope t-shirts en badkleding verkopen, ook wel ‘kunstmarkten’ genoemd. Er zijn inmiddels ook een flink aantal winkels met uitstekende kwaliteit kleding en souvenirs. Op het strand wordt u van alles aangeboden. U hoeft uw plekje in de zon niet te verlaten voor een versnapering, zonnebril of massage.

Vervoer
Een makkelijke en leuke manier om uzelf te verplaatsen hier is te voet. Zo kunt u in alle rust de omgeving verkennen. Wilt u grotere afstanden verlengen, dan is een bemo waarschijnlijk de goedkoopste manier van vervoer. Er rijden bemo’s van en naar vaste punten. Een comfortabelere manier van reizen is per taxi. Let wel op of de chauffeur de meter aanzet. Wil hij dat niet, of is de meter ‘stuk’, spreek dan in ieder geval een prijs af.

Waterbom Bali
Dit waterparadijs gelegen in Tuban beschikt over spectaculaire glijbanen en vermaak in en buiten de zwembaden. Ook aan de allerkleinste is gedacht; er zijn speciale activiteiten en zwembaden voor kinderen jonger dan 3 jaar.

Nyepi day
Jaarlijks wordt er Nyepi Day op Bali gevierd. Omdat de datum voor Nyepi bepaald wordt door de Lunar kalender en de stand van de maan, is het ieder jaar een andere datum. Op deze dag worden er geen transfers en excursies uitgevoerd en de luchthaven is gesloten. Zie 'Streekinformatie Bali' voor meer informatie.

Ontwikkeling in Tuban/Kuta/Legian
Bali als klein eiland is een grootse toeristische bestemming en jaarlijks bezoeken vele mensen het eiland om er te genieten van de prachtige natuur, hindoeïstische cultuur en natuurlijk de heerlijke stranden. Om aan de vraag te blijven voldoen, worden er momenteel in Kuta in snel tempo nieuwe hotels en andere faciliteiten bijgebouwd. De huidige hotels functioneren zoals normaal en bieden nog steeds hun optimale service. Waarschijnlijk zult u weinig overlast ondervinden, maar u kunt de werkzaamheden uiteraard wel waarnemen.

Bekijk alle rondreizen naar Bali

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel