Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Bali > Legian
Vorige pagina

Reisinformatie Legian

Legian ligt in het verlengde van de bekende badplaats Kuta, aan de zuidwestkust van Bali. Legian heeft een mooi zandstrand, veel gezellige winkeltjes en restaurantjes. U kunt hier heerlijk genieten van de ontspannen sfeer en prachtige zonsondergangen.

Het strand van Legian is een stuk rustiger dan dat van Kuta. Door de stroming en de golven is ook dit strand een gewilde plek voor surfers. Pas echter op tijdens het zwemmen in zee, de stroming kan verraderlijk sterk zijn.

Het strand van Kuta verbindt het zuidelijk gelegen Tuban met de noordelijke uithoek van Legian. Samen met het centrale Kuta, is dit een gezellige aaneenschakeling van bars, restaurants en winkeltjes, temidden waarvan de hotels een oase van rust zijn.
Helemaal aan het noorden, gaat deze amusementsgordel naadloos over in Seminyak, het nieuwste en meest trendy centrum van Bali's westzijde. Hier vindt u winkels met de laatste snufjes op gebied van design en tal van modieuze bars en restaurants.

Nyepi day
Jaarlijks wordt er Nyepi Day op Bali gevierd. Omdat de datum voor Nyepi bepaald wordt door de Lunar kalender en de stand van de maan, is het ieder jaar een andere datum. Op deze dag worden er geen transfers en excursies uitgevoerd en de luchthaven is gesloten. Zie 'Streekinformatie Bali' voor meer informatie.

Ontwikkeling in Tuban/Kuta/Legian
Bali als klein eiland is een grootse toeristische bestemming en jaarlijks bezoeken vele mensen het eiland om er te genieten van de prachtige natuur, hindoeïstische cultuur en natuurlijk de heerlijke stranden. Om aan de vraag te blijven voldoen, worden er momenteel in Kuta in snel tempo nieuwe hotels en andere faciliteiten bijgebouwd. De huidige hotels functioneren zoals normaal en bieden nog steeds hun optimale service. Waarschijnlijk zult u weinig overlast ondervinden, maar u kunt de werkzaamheden uiteraard wel waarnemen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel