Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Ambon
Vorige pagina

Reisinformatie Ambon
Ambon is het bekendste eiland van de Molukken en behoort tot de provincie van de Zuid-Molukken. Eigenlijk bestaat het eiland uit twee schiereiland door elkaar verbonden door een smalle strook land, met daartussen in de schilderachtige baai van Ambon. Het noordelijke deel, ook wel Hitoe genoemd, is veel groter dan het zuidelijke deel van het eiland dat Leitimor. Hitoe is meer de natuurlijke kant van het eiland met bergen die bedekt worden door tropische bossen. Leitimor is waar de meeste mensen wonen en waar ook de grootste stad, Ambon Stad, ligt. Met zo’n 300.000 inwoners is Ambon het drukstbevolkte eiland van de Molukken.

Stranden
Op Ambon zijn er diverse stranden te vinden, echter niet altijd even geschikt voor zwemmen of zonnebaden. De stranden in het zuiden zijn vaak erg rotsachtig en hebben niet altijd een zandstrand. Voor zandstranden moet je naar het noordelijke deel van het eiland. Het mooiste strand vind je bij Liang, echter hier zijn dan weer geen hotels om te overnachten. Het is echt voor een dagtrip vanuit de stad. Wil je graag aan het strand verblijven, dan kun je het beste voor het plaatsje Natsepa kiezen waar verschillende prima accommodaties te vinden zijn.

Eten en drinken
Voor weinig geld kunt u op de Molukken heerlijk eten. Aangezien de eilanden zoveel verschillende specerijen rijk zijn, is de keuken ook zeer gevariëerd in smaak. Er zijn veel eenvoudige lokale restaurants te vinden, waar u de heerlijkste gerechten kunt proberen. De Molukse keuken kan echter wel redelijk pittig zijn!

Vervoer
Het vervoer op Ambon is voornamelijk per openbaar vervoer. Voor korte afstanden maken mensen gebruik van een becak (fietstaxi), ojek (motortaxi) of bemo-busje. Voor de langere afstanden tussen plaatsen heb je speciale bemo-routes of je kunt een taxi nemen.

Bezienswaardigheden
Net buiten Ambon Stad ligt bovenop een heuvel het Siwalima museum, een eenvoudig museum waar u iets kunt leren over de verschillende eilanden van de Molukken en de volken die hier leven. Op Leitimor is een bezoek aan Pintu Kota een must. Deze rots steekt omhoog uit de zee en is door de kracht van een water in de vorm van een poort uitgesleten. Je kunt de rots beklimmen, zodat je vanaf het puntje een prachtig uitzicht over Ambon en de omringende oceaan hebt.

Op Hitoe rijd je door prachtige natuur en kun je bij het plaatsje Hila het oude Nederlandse fort Amsterdam bezoeken. In het plaatsje Waai kun je een heilige bron bezoeken, waarin enorme moeralen leven. Je kunt de alen van zeer dichtbij zien en zelfs aanraken!

Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel