Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Vervoer

Vervoer in India

Wilt u binnen India rondreizen dan zijn er verschillende mogelijkheden. De bus is erg goedkoop maar niet echt comfortabel. De wegen zijn op veel plaatsen in slechte staat en de kwaliteit van de bussen zelf is vaak niet veel beter. Bovendien zitten ze bijna altijd overvol. Voordeel is wel dat de bussen vrijwel overal komen.

Reizen per trein is een stuk comfortabeler. India beschikt over het grootste spoorwegennetwerk van Azië en het op één na langste ter wereld. Tussen de grote steden rijden sneltreinen en tussen de meeste andere plaatsen langzamere lokale treinen. Reizen per trein is relatief goedkoop.

In de steden zijn er veel taxi's. Let u op of de taxi een meter heeft of maak van te voren goede prijsafspraken. Verder dient u er rekening mee te houden dat chauffeurs ’s nachts of bij slecht weer vaak een forse toeslag berekenen.

Vooral in steden met smalle straten kan een fietstaxi, ook wel riksja, de ideale manier van vervoer zijn. Ze manoeuvreren gemakkelijk en vereisen weinig ruimte. Bovendien worden de karretjes niet beperkt door files, waardoor u met de riksja soms veel sneller bent dan wanneer u een 'normale' taxi neemt. Een ritje in de fietstaxi is een leuke ervaring. Door het langzame tempo kunt u goed de omgeving verkennen en de chauffeurs wijzen toeristen vaak op interessante bezienswaardigheden.

Voor lange afstanden kunt u een binnenlandse vlucht nemen. Binnenlandse vluchten zijn snel, comfortabel en relatief goedkoop. De grote steden in India beschikken over een luchthaven.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel