Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Varanasi

Reisinformatie Varanasi
Het fascinerende Varanasi ligt in de staat Uttar Pradesh aan de rivier de Ganges, de voor de Hindoe’s heilige rivier die hoog in de Himalaya ontspringt.

Varanasi betekent 'stad tussen twee rivieren': de Varana en de Asi. Varanasi had vroeger de naam Benares. Deze stad is bijzonder belangrijk voor hindoepelgrims omdat zij het als een heilige stad beschouwen.

De hindoes noemen de rivier de "Ganga" en beschrijven hem ook als 'de rivier van de hemel', omdat zij geloven dat de rivier - voordat hij op aarde kwam - in de hemel stroomde. Eén van de hindoeovertuigingen is dat baden in de Ganges het slechte karma uit vorige levens wegwast. Zonsopgang wordt beschouwd als de beste tijd voor een bad.

Verder zijn de hindoes ervan overtuigd dat wie sterft in Varanasi en er gecremeerd wordt, bevrijd wordt van "samsara" (de cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte). Dit betekent directe bevrijding "moksha". Langs de heilige rivier de Ganges zijn dan ook diverse crematieplaatsen waar de lijken in de open lucht, op brandstapels worden gecremeerd. Hier mogen geen foto's en/of film gemaakt worden.

De hindoe gelooft namelijk dat er schade aan de ziel wordt toegebracht als het verbranden van een lichaam wordt gefotografeerd. De lichamen van de overledenen worden binnen 4 tot 8 uur na het overlijden gecremeerd. De beschermgod van de stad is Shiva. Er is geen stad in India die zoveel emotie te weeg brengt als Varanasi. De kleuren, geuren, beelden en geluiden zullen al uw zintuigen prikkelen.

Rondreizen en bouwstenen naar Varanasi


Grand Tour Rajasthan en Varanasi Deluxe

Inclusief vluchten. Deze individuele rondreis brengt u langs de sprookjesachtige steden en landschapen van India. In Rajasthan bezoekt u onder andere Jaisalmer in de Thar woestijn inclusief ...

Bekijk reis
Vanaf €2841,- p.p.

Aantal dagen: 22
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

De Magie van Varanasi

Tijdens een boottocht in de ochtendglorie zul je onder de indruk zijn van alle religieuze rituelen die hier al eeuwen lang het leven bepalen en zul je betoverd raken door de magie van India. Je maakt ...

Bekijk reis
Tags: 4 & 5 daagse tour, Cultuur
Vanaf € 295,- p.p.

Aantal dagen: 4
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Palace on Ganges Hotel  sterren

Het prachtige 3-sterren Heritage hotel Palace on Ganges is gelegen aan de oevers van de heilige rivier de Ganges, in de oude stad Varanasi. Het hotel biedt 42 sfeervol ingerichte kamers, elk gewijd ...

Bekijk reis
Tags: Spa & Wellness, Gelegen in centrum, 3 sterren
Vanaf € 46,- p.p.

Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk dit hotel Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar India

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel