Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Reisdocumenten

Reisdocumenten in India

Voor India is een geldig Nederlands/Belgisch paspoort vereist. Dit paspoort dient na terugkomst vanuit India nog 6 maanden geldig te zijn. Tevens heeft u een visum nodig.

E-visum
Indien u maximaal 30 dagen in India verblijft is het mogelijk om een e-visum aan te vragen.

Het e-visum is geldig voor één inreis (single entry visum) en kan aangevraagd worden door reizigers die aankomen op de volgende luchthavens: Delhi, Mumbai, Jaipur, Bangalore, Varanasi, Cochin, Chennai, Calcutta, Trivandrum, Goa, Hyderabad, Ahmedabad, Amritsar, Gaya, Lucknow en Trichy. Vertrek mag plaatsvinden vanaf iedere luchthaven in India. In alle andere gevallen dient u een gewoon visum aan te vragen bij één van de BLS kantoren.
U kunt het e-visum aanvragen via de website van de Indiase overheid:https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html Het visum kunt u aanvragen vanaf 60 dagen en tot tenminste 4 dagen voor vertrek. De kosten bedragen $ 60,00 per persoon en deze kosten kunt u voldoen per creditcard. Het visum is maximaal 30 dagen geldig vanaf de datum van aankomst in India.

U dient de volgende documenten te uploaden tijdens de visumaanvraag:
•Een scan van een recente pasfoto met een witte achtergrond
•Een scan van uw paspoort
Let op: uw paspoort dient bij aankomst in India nog zes maanden geldig te zijn, met tenminste twee blanco pagina's.
Het E-visum wordt per e-mail naar u toe gestuurd en u dient dit document mee te nemen op reis. Bij aankomst in India worden de biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en gezichtsscan afgenomen.

Visum via BLS International
Voor een verblijf langer dan 30 dagen zal een visum via BLS International aangevraagd moeten worden. Deze aanvraag zal iedere reiziger persoonlijk moeten indienen. Dit omdat er vingerafdrukken gegeven moeten worden. Ongeveer een week later kan het visum opgehaald worden. Voor uw visumaanvraag kunt u op werkdagen terecht bij het servicecentrum van de ambassade: BLS International, met vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Op de website van BLS vindt u de benodigdheden, exacte adressen en openingstijden: www.blsindia-nl.com. BLS werkt op afspraak; de afspraak kunt u via de website maken.
Het visumaanvraag formulier kunt u vinden op de website http://indianvisaonline.gov.in/visa/.

Meer informatie of hulp bij het invullen van de formulieren of het ophalen van het visum vindt u op de website van onze partner visum service Visa4all www.visa4all.nl/333travel Wij raden u 4 tot 6 weken voor vertrek van de reis naar India uw visum aan te vragen.

Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Dit dient u zelf te checken met het betreffende consulaat.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel