Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Periyar

Reisinformatie Periyar
Hoewel de omgeving rond Kumily prachtig is, is het natuurpark Periyar toch echt het hoogtepunt. In dit waterrijke natuurpark vindt u behalve medicinale planten, vlinders en heel veel vogels ook veel wild.

Grote mammals zoals olifanten, de zwarte aap, de gevaarlijke lippenbeer met zijn lange klauwen en kleinere beesten zoals otters en schildpadden.
Het Periyar Tiger Reserve is het hoogtepunt van uw bezoek in deze regio. Een beetje geluk om daadwerkelijk wilde beesten te spotten heeft u altijd nodig, wel behoren het wilde zwijn, reeën, apen, ijsvogels en ook olifanten tot de meest gespotte dieren.

Kleine kans dat u daadwerkelijk een tijger ziet. Hoewel hij misschien wel in de buurt rond sluipt, zal hij zich toch verborgen houden in het dichte struikgewas.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het park te bezoeken. Een leuke kennismaking is om een boottocht over het stuwmeer te maken. Dit kan zowel ’s ochtends als ’s middags. Er wordt gezegd dat er ’s middags het meeste wild gezien wordt!

Periyar is gelegen in de West-Ghat op 1800 meter en kent het hele jaar door een aangenaam klimaat. De beste reistijd is september tot mei.

Rondreizen en bouwstenen naar Periyar


Grand Tour Zuid-India

Inclusief vluchten. Zuid-India heeft een schat aan magnifieke tempel steden zoals Tanjore en Madurai. In Pondicherry tref je een tropisch stukje Frankrijk. Je bezoekt ook Periyar NP. Het bergdorp ...

Bekijk reis
Vanaf €2533,- p.p.

Aantal dagen: 19
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Grand Tour Zuid-India Deluxe

Zuid-India heeft een schat aan magnifieke tempel steden zoals Tanjore en Mudurai. In Pondicherry treft u een tropisch stukje Frankrijk. U bezoekt ook Periyar NP. Het bergdorp Munnar met ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Cultuur, Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 1636,- p.p.

Aantal dagen: 13
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar India

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel