Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Madurai

Reisinformatie Madurai
Madurai is synoniem aan de beroemde Meenakshi tempel. Gelegen aan de oevers van de rivier Vaigai. Madurai heeft een rijk cultureel erfgoed doorgegeven van de grote Tamil-tijdperk meer dan 2500 jaar geleden en is daarmee één van de oudste steden van Zuid-India.

Het was de hoofdstad voor de machtige Pandya koningen. De Pandyan Koning Kulasekarar bouwde een grote tempel en creëerde een lotus vormige stad rond de tempel. Het complex bestaat uit twee tempels; één tempel is gewijd aan Shiva en is alleen voor mannen toegankelijk. De tweede, kleinere tempel is gewijd aan Parvati en is alleen voor vrouwen toegankelijk.

In het midden ligt een grote vijver en tussen de pilaren en rondom de vijver kun je monniken zien mediteren.

Ook zijn er gekleurde tempel olifanten die de gelovigen zegenen en u kunt uw toekomst laten voorspellen door parkieten die tarotkaarten uit een stapel trekken.

Madurai staat verder bekend om zijn vele kleermakers, die elke gewenste kleding keurig op maat kunnen maken. Per riksja kunt u de stad gaan verkennen en een bezoek brengen aan de kleurrijke kruidenmarkt.

Rondreizen en bouwstenen naar Madurai


Grand Tour Zuid-India Deluxe

Inclusief vluchten. Zuid-India heeft een schat aan magnifieke tempel steden zoals Tanjore en Madurai. In Pondicherry treft u een tropisch stukje Frankrijk. U bezoekt ook Periyar NP. Het bergdorp ...

Bekijk reis
Vanaf €2833,- p.p.

Aantal dagen: 19
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar India

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel