Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Klimaat

Klimaat in India

India is een groot land met verschillende klimaatsoorten. Het grootste gedeelte van het land wordt gekenmerkt door een moessonklimaat. Het zuiden van India heeft een tropisch klimaat en in het noorden heerst een gematigd klimaat.

India kent drie seizoenen, het koele seizoen (winter), het hete seizoen (zomer) en het regenseizoen. Het koele seizoen duurt van oktober tot februari. In deze periode is het relatief koel en er valt weinig tot geen regen. Tijdens het hete seizoen, dat van maart tot juni duurt, kan het in het midden van India erg heet worden met temperaturen oplopend tot 45 graden. Het regenseizoen, ook wel de moesson, duurt van juni tot september. Gedurende de moesson regent het iedere dag. De buien komen voornamelijk in de middag en vroege avond voor en duren meestal een paar uur, waarna de zon weer schijnt. De regenperiode duurt het langst in Zuid-India en is in het noorden korter. In het noorden valt ook minder neerslag.

De gemiddelde temperatuur ligt in het hete seizoen zo rond de 30 graden en in het koele seizoen rond de 17 graden. Deze temperaturen verschillen per provincie. De periode van oktober tot maart kan gezien worden als de beste reisperiode.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel