Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Jodhpur

Reisinformatie Jodhpur

De "Blauwe Stad" Jodhpur is gelegen in het gelijknamige district Jodhpur.
En heeft zijn naam te danken aan de mooie indigokleurige muren van de huizen in de oude binnenstad en de bijnaam “Sun City” vanwege het zonnige woestijnklimaat.

Jodhpur is bekend om haar vele schitterende paleizen, forten en mystieke tempels. De oude binnenstad is volledig omringd door een 16e eeuwse stadsmuur. Jodhpur kent vele bezienswaardigheden waaronder het Mehrangarh Fort dat aan de rand van de oude stad op een heuvel ligt. Dit fort is één van de bekendste en grootste forten in India waarvan de muren 36 meter hoog zijn en 21 meter breed.

Ook is een bezoek aan het Umaid Bhavan Paleis zeer zeker de moeite waard. Dit is één van de bekendste paleizen van India. Het gebouw bevat meer dan 90.000 m3 marmer. Het paleis wordt ook wel het, “Chitra paleis” genoemd vanwege het zandsteen die werd gebruikt.

Handnijverheid een belangrijke bron van inkomsten is in de stad en u kunt hier dan ook tal aan verschillende traditionele Rajasthan sieraden, tapijten en marmeren beeldjes vinden. Ook de keuken van Jodphur gooit hoge ogen. Probeer bijvoorbeeld de beroemde krokante snack Kachouri en voor de echte zoet liefhebber is Laddoos een "must".

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel