Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Jaisalmer

Reisinformatie Jaisalmer

Jaisalmer, ook wel de "Gouden Stad " genoemd is een schitterende stad midden in de Thar woestijn.
De stad staat op een bergkam van amber kleurig zandsteen, bekroond door een mooi fort. Veel van de huizen en tempels zijn fijn gebeeldhouwd met prachtige Jain architectuur.

Jaisalmer ligt op de grens van India en Pakistan. In Jaisalmer wonen ongeveer 600.000 mensen waarvan er 3000 binnen het fort leven en binnen de stadsmuren van de stad, die op een hoge heuvel ligt. De stad heeft haar ligging te danken aan een belangrijke handelsroute voor specerijen.

Dit bracht een grote bloei voor de stad in de 16e tot 18e eeuw. Hiervan zijn nog veel sporen zichtbaar in de binnenstad, zoals de oude Haveli’s, oude handelshuizen. Eén van de imposantste Haveli’s van Jaisalmer is de “Patwon Ki Haveli”.

Deze Haveli bestaat uit indrukwekkende gebeeldhouwde zuilen en lange coridors en kamers. In het oude stadsgedeelte vindt u nauwe straatjes met aan weerszijden kleurrijke winkeltjes en restaurantjes. Het bezoeken van het Folklore museum is een bijzondere ervaring. Dit museum bezit een verzameling aan textiel, munten, fossielen, foto’s en typische muziekinstrumenten uit Rajasthan.

Vanuit Jaisalmer kunt u per kameel een tocht in de woestijn maken naar de beroemde Sam Dunes en ervaren hoe de lokale stammen al eeuwen leven.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel