Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Jaipur

Reisinformatie Jaipur

Jaipur staat bekend als de roze stad vanwege de kleur waarin de historische gebouwen zijn geschilderd en is de hoofdstad en grootste stad van de Indiase staat van Rajasthan.

De roze kleur is aangebracht ter gelegenheid van het bezoek van Prins Albert, de echtgenoot van Koningin Victoria in 1883. Roze is namelijk de traditionele welkomstkleur.

De bouw van de stad begon in 1727. Het duurde ongeveer 4 jaar om de grote paleizen, wegen en pleinen voltooien. De stad werd gebouwd volgens de principes van Shilpa Shastra, de wetenschap van de Indiase architectuur. De stad van Jaipur is gebouwd in de vorm van een acht-delige Mandala bekend als de 'Pithapada'. Negen betekent de negen planeten van de oude astrologische dierenriem.
Voor die tijd was de architectuur van de stad zeer geavanceerd en zeker de mooiste in het Indiase subcontinent.

Ook vandaag de dag is Jaipur een aangename stad met zijn vele tuinen en mooie paleizen. Het Paleis der Winden in Jaipur vind je midden in het centrum. Het paleis is slechts enkele meters diep en eigenlijk geen paleis maar werd vroeger gebruikt om naar olifanten parades te kijken.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel