Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Flora en Fauna

Flora en fauna in India

Door de immense grote van het land, waardoor het verschillende klimaten en landschappen kent, beschikt India tevens over een gevarieerde flora en fauna. Het land kent ongeveer 15.000 verschillende soorten planten. Helaas zijn als gevolg van het op grote schaal kappen van bomen, de uitgestrekte wouden nu grotendeels verdwenen.

Van het totale landoppervlak is bijna een kwart bedekt met voornamelijk struikgewas. Daarnaast zijn er in het noordoosten vele bossen en dan met name bamboebossen te vinden. In het centrale plateau en in het zuiden kent het land een begroeiing van diverse palmsoorten en regenwoud.

Verder zijn er diverse Nationale Parken in India. Enkele belangrijke zijn Ranthambore, en Keoladeo National Park.

Ook het dierenrijk in India is erg divers. Zo zijn er circa 400 soorten zoogdieren, 500 soorten reptielen en amfibieën, 1200 vogelsoorten en 30.000 soorten insecten te vinden. Dankzij de religieuze overtuiging van de bevolking worden vele dieren beschermd. Het bekendste dier in India is de tijger, maar ook luipaarden, panters, krokodillen, herten, antilope, pythons, buffels, bizons, apen en jakhalzen zijn een greep uit de vele verschillende dieren die in het land leven.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel