Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Dharamsala

Reisinformatie Dharamsala
Dharamsala betekend letterlijk "Rustplaats" in Hindi en is een plaats in de staat Himachal Pradesh in het noorden van India. Dharamsala ligt in de Kangravallei, onder de bergketen van de Dhauladhar. Het is een mooi heuvelachtig gebied met uitgestrekte pijnboom- en cederbossen.

De stad is verdeeld in Boven Dharamsala (McLeod Ganj) en Neder Dharamsala, dat het commerciële centrum van de stad is en waar u vele winkeltjes, hotels restaurants en yoga en meditatie scholen kunt vinden.

Toen de Dalai Lama na de opstand in Tibet van 1959 uit Tibet vluchtte, werd deze plek door de Indiase regering aangewezen als locatie voor de Tibetaanse regering in ballingschap. Sindsdien wonen er vele duizenden Tibetaanse vluchtelingen, voornamelijk in de nederzetting McLeod Ganj , waar veel Tibetaanse tempels en scholen werden gebouwd. Tot op de dag van vandaag is het de woonplaats van de Dalai Lama. De stad wordt daarom in de volksmond ook wel Klein Lhasa genoemd.

Rondreizen en bouwstenen naar Dharamsala


De Kloosters en Himalaya van Ladakh

Inclusief vluchten. Tijdens deze indrukwekkende rondreis ontdek je de enorme diversiteit van India. Je bezoekt o.a. Jaipur, Agra & de heilige Sikh stad Amritsar. Maar ook Dharamsala, woonplaats van ...

Bekijk reis
Vanaf €2883,- p.p.

Aantal dagen: 18
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar India

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel