Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Delhi

Reisinformatie Delhi
Delhi, de hoofdstad van India en haar, op twee na, grootste stad, heeft een lange historie en een levendig voorkomen. Delhi, centrum van de regering, is de belangrijkste doorvoerhaven voor reizigers, naar andere bestemmingen binnen India en Azië.

Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus.
De stad is nu verdeeld in twee delen, namelijk Delhi en de 20ste eeuw stad New Delhi. Dit laatste deel van de stad is ruim opgezet met brede staten en wegen en is een stuk aangenamer dan het oude deel waar de verwaarloosde en vervallen gebouwen dicht op elkaar gepakt staan.

New Delhi is ontworpen door Britse architecten en werd pas in 1932 volledig voltooid. Wie van architectuur houdt, zal in Delhi zeker aan zijn trekken komen. Zo zijn er bijvoorbeeld een groot aantal moskeeën en tempels te bezichtigen. De grootste moskee van India is de Vrijdagsmoskee (Jama Masjid) en staat in Oud Delhi. Deze gigant werd in 6 jaar tijd gebouwd. In het jaar 1650 werd hij voltooid.

Andere bezienswaardigheden zijn de Raj Ghat, de plek waar zowel Mahatma Gandhi, Indira Gandhi als Rajiv Gandhi gecremeerd zijn, het Rashtrapati Bhawan oftwel de Residentie van de President en het Sansad Bhawan of Parlementsgebouw. Indrukwekkende musea zijn het Nationale Museum, de Nationale Galerij van Moderne Kunst, het Nehru Museum en Indira Gandhi’s huis.

Rondreizen en bouwstenen naar Delhi


Best Deal Discover India

Inclusief vluchten. Maak gebruik van deze 'Best Deal': een prachtige rondreis door India voor een zeer scherpe prijs! je bezoekt o.a. Delhi, de indigoblauwe stad Jodhpur, de bedevaart stad Puskhar in ...

Bekijk reis
Vanaf €1435,- p.p.

Aantal dagen: 12
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

India's Gouden Driehoek

Deze 5-daagse privé tour is een perfecte introductie van het oogverblindende India met zijn talloze schatten. De Gouden Driehoek van India omvat de steden Delhi, Jaipur en Agra, absolute 'must sees' ...

Bekijk reis
Tags: 4 & 5 daagse tour
Vanaf € 531,- p.p.

Aantal dagen: 5
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Fietsen door Old Delhi

Je leert Delhi op een bijzondere manier kennen als je in de ochtend glorie een fietsexcursie maakt door de oude stad. De tocht brengt je door nauwe straatjes, kleurrijke markten en binnenpleintjes. ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies
Vanaf € 42,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar India

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel