Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Chennai

Reisinformatie Chennai

Chennai vroeger ook bekend als Madras is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Tamil Nadu en de op 6 na grootste stad van het land, met zijn ruim 6 miljoen inwoners. Alleen Mumbai, Delhi, Kolkata en Bangalore zijn groter.

Chennai ligt in het zuidoosten van India aan de Golf van Bengalen Bengalen en heeft een 12 kilometer lang strand. De lokale bevolking flaneert hier graag over het strand met hun prachtige gekleurde sari's.

Overal staan restaurantjes waar u de lokale gerechten kunt proberen. Chennai staat bekend om zijn rode curry.

Madras werd grotendeels gebouwd rond het fort van St. George, een Britse buitenpost waar de Britse Oost-Indische Compagnie tot 1773 een basis had. Als zodanig werd de stad een belangrijk Brits handelscentrum. In 1746 kwam de vesting in Franse handen, maar al twee jaar daarop wisten de Britten het weer te herwinnen.

Aan het eind van de 18e eeuw was Madras uitgegroeid tot een belangrijke Britse havenstad en werd de stad het bestuurlijke hoofdkwartier van het omliggende gebied. Vanuit de stad wisten de Britten het zuiden van India steeds meer te overheersen. Toen de Britten uiteindelijk de controle kregen over bijna de gehele regio werd Madras de hoofdstad.

Chennai is niet bekend om zijn spectaculaire bezienswaardigheden, maar wel om MGR Filmcity, de filmstudio’s van Chennai. Chennai heeft een filmindustrie, waar meer Indiase films geproduceerd worden dan in Mumbai, met het bekende ‘Bollywood’.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel