Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Bevolking

Bevolking in India

India is op China na het land met het grootste bevolkingsaantal ter wereld. In het begin van de 20e eeuw telde India 250 miljoen inwoners, dat aantal is nu uitgegroeid naar meer dan een miljard. Met een bevolkingsdichtheid van ongeveer 324 inwoners per vierkante kilometer is het ook een van de meest dichtbevolkte landen.

Het in de hand houden van de bevolkingsgroei als gevolg van de economische ontwikkeling van het land, is een ingewikkelde kwestie voor de Indiase overheid.

De bevolkingsdichtheid varieert sterk per gebied. Grote delen van het land, zoals de Ganges- en de Brahmaputravlakte (Uttar Pradesh, Bihar, West-Bengalen) en de staten Kerala en Tamil Nadu, zijn overbevolkt. Terwijl de oostelijke berggebieden (Manipur, Meghalaya en Nagaland) en de droge gebieden (Rajasthan en Jammu en Kashmir) dunbevolkt zijn.

India kent een groot aantal etnische groepen. Grofweg gezien wordt Noord- en Centraal India gedomineerd door de lichter gekleurde Indiden (Indo-Ariërs, ca. 72%) en Zuidoost-India door de zwarte Melaniden (Dravidiërs, ca. 25%). Weddoïden leven in de wouden van Deccan. Tot de Mongoliden behoren vele bergvolken van de Himalaya en Noordoost-India. De grotere etnische groepen hebben hun eigen deelstaat, daar deze deelstaten voor een belangrijk deel op taalkundige en etnische gronden zijn samengesteld.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel