Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > India > Agra

Reisinformatie Agra

Het bekendste gebouw van India staat in Agra, de Taj Mahal. De Taj Mahal is, uit liefde voor zijn vrouw Mumtaz, gebouwd in opdracht van keizer Shah Jahan.

Zij overleed, na 17 jaar huwelijk bij de geboorte van hun 15e kind. De bouw van dit sprookjesachtige liefdesmonument startte in 1631 en werd in 1653 voltooid. In totaal werkten meer dan 20.000 mensen aan het gebouw, dat volledig is gebouwd van marmer en versierd met halfedelstenen, die in indrukwekkende en sierlijke patronen in het marmer zijn ingelegd. Het is zo uniek in zijn schoonheid dat het bouw werk als een absoluut wonder wordt beschouwd.

Het verhaal gaat dat er plannen waren om een tweede Taj Mahal te bouwen. Als contrast met dit witte sprookje had Shah Jahan namelijk een zwarte marmeren Taj Mahal willen laten bouwen om daar zijn eigen graftombe te plaatsen. Hij werd echter door zijn zoon afgezet voordat dit verwezenlijkt kon worden. Shah Jahan ligt nu samen met zijn vrouw begraven in de graftombes in de kelder van de witte Taj Mahal.

Een andere bezienswaardigheid is het Agra-fort die in 1565 gebouwd werd onder keizer Akbar. Het was bedoeld als militair bouwwerk, maar in de tijd van de kleinzoon van Shah Jahan kwam de nadruk te liggen op een keizerlijk paleis. Het fort heeft 20 meter hoge, massieve muren, die omringd worden door brede gracht van circa 2,5 kilometer lengte.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel