Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Landinformatie India


Taj Mahal met fontein


Namasté en welkom in Incredible India! Deze bekende reclameslogan doet zijn naam op alle fronten eer aan, want dat is wat India is: Incredible. India spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding van velen. Maak kennis met het tijdloze mysterie en de schoonheid van het land. De vele kleuren en gezichten, de levendige cultuur en de verborgen schatten zullen al uw zintuigen prikkelen. Er zijn weinig landen zo fascinerend, divers en onbeschrijfelijk mooi als India. U kunt dat alleen ervaren door het land zelf te bezoeken.

India is ook een land vol tegenstellingen en extremen. De economie ontwikkeld zich in een razendsnel tempo, maar tegelijkertijd is India een ontwikkelingsland waar men zich vastklampt aan eeuwenoude tradities. Rijk en arm en de meest uiteenlopende religies leven hier naast elkaar. Hectiek en vervuiling vindt u in de grote steden zoals Delhi en Mumbai, terwijl rust en vrijheid de orde van de dag zijn op het platteland van bijvoorbeeld Rajasthan.

Het land heeft een eeuwenoude en rijke geschiedenis, waarvan de rijkelijk versierde tempels, vele forten en paleizen getuigen. Laat u meevoeren door de kleurrijke bazaars, de wonderschone Taj Mahal, vrouwen in prachtige sari's en treedt in de voetsporen van de Maharadja’s door te overnachten in een van de vele imposante Maharadja paleizen.

Naast de cultuurliefhebber is ook de natuurfanaat hier op de juiste plaats. India heeft namelijk vele nationale parken, waar ontelbaar veel soorten dieren leven. Voor zonovergoten stranden kunt u terecht in onder andere Goa en Kovalem.

Hoofdstad: Delhi
Aantal inwoners: 1.166.079.217
Oppervlakte: 3.287.263 km²
Taal: Hindi en Engels
Klimaat: Moessonklimaat
Religie: Hindoeïsme (82%)
Zomertijd: 3½ uur later
Wintertijd: 4½ uur later
Buurlanden: Pakistan, China, Nepal, Bhutan, Myanmar, Bangladesh en Sri Lanka
Geldeenheid: Indiase Rupee
Elektriciteit: 220-240 volt

Hier vind u een overzicht van ons aanbod rondreizen in India

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel