Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Xian
Vorige pagina

Reisinformatie Xian

Xian is een stad in China. Het is de hoofdstad van de provincie Shaanxi. Het was ooit de hoofdstad van China. Xian is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en ligt aan de rivier de Wei he. In vroeger tijden werd het Chang'an genoemd, dat 'hemelse vrede' betekent. Tijdens de Tangdynastie was het de hoofdstad van China met een bevolking van misschien wel 1 miljoen inwoners op een oppervlakte van 84 km2, waarmee het toen ongetwijfeld de grootste stad op aarde was.

In Xian ziet u nog steeds de invloeden van de verschillende volkeren en religies die met de karavanen vanuit Centraal-Azië zijn meegekomen. Zo zijn er de sfeervolle Grote Moskee en de moslim eethuisjes in de oude volksbuurt. De stadsmuur is helemaal gerestaureerd evenals de Trommeltoren en de Klokkentoren. Vroeger waren deze torens in iedere Chinese stad te vinden, maar meestal werden ze verwoest of gingen verloren in de tijd.

De grootste bezienswaardigheid van Xian is natuurlijk het Terracottaleger, onderdeel van het graf van Qin, de eerste keizer van China.

Maar ook een bezoek aan bijvoorbeeld de Chinese Medicijn- en kruidenmarkt en de grote Ganzenpagode waar boeddhistische teksten uit India zijn opgeslagen. Deze zijn ooit meegenomen door monnik Xuan Zang.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel