Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Vervoer
Vorige pagina

Vervoer in China

Taxi
Er zijn veel taxi's en ze zijn snel en voordelig. De prijs hangt af van de grootte en luxe van de taxi. Voordat u in de taxi stapt is het verstandig om te kijken of de taxi een meter heeft en dat deze aan wordt gezet zodra u vertrekt. Na 23.00 uur en bij meer dan 15 kilometer geldt een toeslag. Taxi's kunt u aanhouden door uw hand op te steken. Het communiceren met de chauffeur kan lastig zijn. U kunt het beste een kaartje of briefje met uw hotelnaam in het Chinees meenemen om aan de chauffeur te laten zien.

Trein
China beschikt over een uitgebreid spoorwegennet (meer dan 66.000 kilometer). Reizen per trein is populair en goed georganiseerd in China. Er is keus uit dag- en nachttreinen. Voor kortere afstanden kunt u de dagtrein nemen, voor de langere afstanden is het verstandig de nachttrein te nemen. Er zijn hard (2e klasse) en soft (1e klasse) sleepers. In de trein zelf is het mogelijk het treinkaartje te upgraden (bv van een zit naar een lig plaats). Het is verstandig een paar dagen van te voren treinkaartjes te reserveren.

Bus
De bus is een druk maar goedkoop vervoersmiddel en heeft een uitgebreid net. Kaartjes koopt u aan boord bij de verkoper. Naast de gewone bussen zijn er ook minibusjes, hiervoor betaalt u wat meer maar dan heeft u ook gegarandeerd een zitplek. Voor langere afstanden kunt u ook de bus gebruiken, dit gaat echter niet erg snel. U dient hierbij van te voren een zitplaats te reserveren.

Fietstaxi
De fietstaxi is leuk om uit te proberen. Hierbij spreekt u een van te voren een vast bedrag af.

Fiets
De fiets is net als in Nederland een populair vervoersmiddel. Op veel plaatsen kunt u een fiets huren.

Vlucht
China beschikt tevens over vele vluchtverbindingen. Houdt u er rekening mee dat de toegestane bagagevrijdom van de binnenlandse vluchten afwijkend kan zijn van de intercontinentale vlucht. Wij raden aan om de maximale bagagevrijdom van de binnenlandse vlucht van 20 kilo te hanteren om zo te voorkomen dat u ter plaatse overbagage dient bij te betalen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel