Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Shanghai
Vorige pagina

Reisinformatie Shanghai

Shanghai is dé metropool in China waar u prachtig kunt winkelen, uitgaan en genieten van het stadsleven. Er zijn met name in het oude gedeelte nog veel sporen uit de koloniale tijd te vinden in de architectuur, maar de moderne hoogbouw domineert de stad. In de stad en vooral in de omgeving vindt u prachtige tuinen en een mooie waterrijke omgeving.

Shanghai is met zo’n 14 miljoen inwoners de grootste stad van China en door de grootste wereldhaven ook de belangrijkste handelshaven in Azië. Het is in vijf eeuwen uitgegroeid van een vissersdorpje naar een enorme handelsstad met de grootste haven ter wereld aan de kust en de Huangpu rivier. Shanghai is het economische centrum van China en heeft zoals vele belangrijke metropolen een rumoerige geschiedenis. In de koloniale periode in de 18e en 19e eeuw werd de haven geopend voor internationale handel. Dit was voor Shanghai de start van een enorme groei.

Uit deze koloniale periode zijn in de architectuur nog veel sporen te vinden. Langs de ‘Bund’ bijvoorbeeld, de straat langs de Huangpu rivier. Of in de omgeving van Nanjing Lu, de hoofdstraat van Shanghai, waar de verschillende koloniale machten (Fransen, Britten, Amerikanen, Japanners) hun eigen wijken hebben opgebouwd. Een prachtige omgeving voor een wandeling door de smalle straatjes, winkelstraten en langs de koloniale gebouwen. U kunt in dit gebied ook fantastisch eten en uitgaan.

Een hoogtepunt in Shanghai is zeker het Shanghai museum. Dit is één van de mooiste musea ter wereld. Hier duikt u in het verleden van China en leert u veel over de rijke cultuur en geschiedenis van dit land. Het museum ligt aan het volksplein.

Nog een aanrader is de Yu Yin tuin. Deze klassieke Chinese tuin is gebouwd door de mandarijn Pan Yundan. Prachtige bouwwerken uit de keizerlijke periode (Ming en Qing dynastie) worden omgeven door water en planten. ’s Avonds is deze tuin sfeervol verlicht, prachtig! Nog mooier is Suzhou. Deze stad is in een uurtje met de trein bereikbaar vanuit Shanghai. Suzhou wordt ook wel ‘de stad van de tuinen’ genoemd. Hier gebeurt alles aan het water. In deze stad liggen heel veel verschillende klassieke Chinese tuinen. U belandt in Suzhou echt in een Chinees sprookje!

In Zhouzhuang neemt u een reis terug in de tijd. In deze stad gebeurt bijna alles op het water. Op de vele kanalen, die als rechte wegen tussen de goed bewaarde traditionele huizen doorstromen, gebeurt er van alles. U komt hier langs gebouwen die stammen uit de keizerlijke tijden, bezoekt de kleurrijke markt of geniet gewoon van het dagelijkse leven in en om het water van dit leuke stadje.

Shanghai is geen cultureel hoogtepunt. Voor het bezoeken van oude keizerlijke hoofdsteden en belangrijke tempels, moet u in Beijing zijn. Shanghai is wel een bruisend metropool met een rijk verleden. Als u van winkelen, uitgaan, eten en gezelligheid houdt, zult u het in Shanghai zeker naar uw zin hebben.

Shanghai ligt centraal aan de Oostkust van China en is vanuit zo’n beetje alle belangrijke luchthavens ter wereld bereikbaar.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel