Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Pingyao
Vorige pagina

Reisinformatie Pingyao
Pingyao is een Chinese stad op 715 km van hoofdstad Peking en op 80 kilometer van de provinciehoofdplaats Taiyuan. Pingyao ligt in de provincie Shanxi.

Pingyao is de best ommuurde stad van China. De stad telt 40.000 inwoners.

De stad is een bijzonder goed bewaard gebleven traditionele Han-stad. Om de stad ligt een compleet intacte stadswal uit de Ming dynastie (6 km lang). De oude tempels of huizen binnen de stad geven je een unieke blik op de architectuur en stadsplanning in het oude Keizerrijk China. Pingyao was tijdens de Ming- en Qing dynastie een bloeiende handelsplaats, vandaar dat hier de 1e banken ontstonden en Pingyao zich ontplooide tot financieel hoofdkwartier van de Qing dynastie.

Het traditioneel Chinese is uitgeroepen door Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed. U waant zich in het oude China door de indrukwekkende stadsmuren en zijn stadspoorten. Al dwalend door de nauwe pittoreske straatjes binnen de stadsmuren komt u vast uit in een van de restaurantjes of theehuizen die gevestigd zijn in de prachtige oude koopmanshuizen. De heerlijke lokale noedel gerechten mag u hier zeker niet missen.

U kunt een entreeticket kopen waarbij u alle bezienswaardigheden in het stadje kan bezoeken, zoals: de eerste bank, prachtige koopmanshuizen en een wandeling over de stadsmuur.

Rondreizen en bouwstenen naar Pingyao


In de Voetsporen van Confucius

Inclusief vluchten. Deze 19-daagse afwisselende reis brengt je naar grote steden, maar voert je ook langs dorpen met kleurrijke minderheidsgebieden met hun eeuwenoude tradities. Je maakt kennis met ...

Bekijk reis
Vanaf €2988,- p.p.

Aantal dagen: 19
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

China Highlights

Inclusief vluchten. Tijdens je privé rondreis kom je langs de bekendste hoogtepunten van China. De reis begint In Beijing, dan door naar Pingyao, een UNESCO stad vol rode lampionnen, het terracotta ...

Bekijk reis
Vanaf €2573,- p.p.

Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar China

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel