Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Lhasa
Vorige pagina

Reisinformatie Lhasa
Lhasa betekent letterlijk "plek van de goden". Oude Tibetaanse documenten en inscripties spreken echter tot vroeg in de 7e eeuw van Rasa, wat "binnenhofplek" of "geitenplek" betekent. De stad ligt op een hoogte van 3650 meter en is daarbij de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld.
Lhasa is de traditionele hoofdstad van Tibet en sinds 1964 de hoofdstad van de in dat jaar gevormde Tibetaanse Autonome Regio in de Volksrepubliek China.

Het centrum van de stad is nog steeds authentiek Tibetaans, waardoor er een hele leuke sfeer hangt. In het hart van het centrum bevindt zich het Jongkar tempel, de mest heilige tempel voor de Tibetanen, met daaromheen het Bahkor, het pelgrimcirquit. De straatjes van het Bahkor staan vol met kraampjes met kleding voor monniken, diverse voorwerpen om te offeren en andere curiositeiten. Bovendien lopen er allemaal monniken en pelgrims mompelend door de straten en draaien de gebedswielen die overal hangen.

Vanuit het dak van het Jokhang heb je een mooi uitzicht over de stad en het Potala Paleis. Het grote, wit met bruine gebouw staat midden in de stad en van hieruit regeerden de Dalai Lama's. Het zomerpaleis van de Dalai Lama is gevestigd in de omgeving van Lhasa; een groot park met diverse gebouwen. Van hieruit vluchtte Tenzin Gyatso, de huidige Dalai Lama, naar India. Ook het Sera klooster is een hoogtepunt, want elke middag om half vier hebben de monniken hier debatterende lessen krijgen.

Het Drepung klooster in Lhasa is het grootste klooster in heel Tibet. Dit klooster bevindt zich op de Gambo - Utse berg, 5 kilometer ten westen van Lhasa. Voor de invasie van Tibet in 1959 leefden er 15.000 monniken in het klooster. Hedendaags zijn dat er slechts 1.000.

Hoogteziekte
Tibet ligt op een gemiddelde hoogte van 4000 meter. Ons lichaam is niet gewend aan de ijle lucht op deze hoogte en heeft enkele dagen nodig om te acclimatiseren. Hoogteziekte is een van de dingen waar u mee te maken kan krijgen tijdens een reis in Tibet. Hoogteziekte is volkomen onvoorspelbaar en de gevoeligheid hiervan verschilt per individu.

De gebruikelijke verschijnselen die zich direct na aankomst kunnen voordoen zijn: lichte hoofdpijn, misselijkheid, gevoel van zwakte, gebrek aan eetlust, kortademigheid en slapeloosheid. Wanneer u last krijgt van enkele van deze symptomen is het belangrijk om veel te blijven drinken (minimaal 3 liter per dag en het liefst water of kruidenthee). Het gebruik van alcohol en koffie wordt sterk afgeraden en ook kunt u het gebruik van slaappillen en andere kalmerende middelen beter vermijden.

Rondreizen en bouwstenen naar Lhasa


Mystiek Tibet en China

Inclusief vluchten. Deze privé-rondreis brengt je naar vele hoogtepunten van China en Tibet. Je overnacht in een klooster op de heilige berg Emeishan en ziet de reuzenpanda's in Chengdu. Je bezoekt ...

Bekijk reis
Vanaf €3073,- p.p.

Aantal dagen: 18
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Hemels Himalaya van Tibet en Nepal

Deze 20-daagse privé-tour brengt u naar vele hoogtepunten van Tibet en Nepal en laat u kennismaken met eeuwenoude tradities en gebruiken, mystieke tempels en kloosters en een weergaloze ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Cultuur, Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 4100,- p.p.

Aantal dagen: 20
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Tibet: Gebedsvlaggen in de Wind

Deze privé-tour brengt je naar vele hoogtepunten van Tibet en laat je kennismaken met de eeuwenoude tradities en een ontzagwekkende natuur van de ...

Bekijk reis
Tags: 6 & meerdaagse tour, Natuur, Cultuur
Vanaf € 1883,- p.p.

Aantal dagen: 8
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar China

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel