Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Kunming
Vorige pagina

Reisinformatie Kunming
Kunming is de hoofdstad van de provincie Yunnan in het zuidenwesten van China. Het was de toegangspoort voor zijdehandel met Tibet, Sichuan, Myanmar en India. Vandaag de dag is de stad het politieke, economische en culturele hart van de provincie.

De stad wordt ook wel ‘Stad van de eeuwige lente’ genoemd. Dit komt omdat de provincie op 2000 meter hoogte ligt en het er het hele jaar door aangenaam is. Kunming ligt in het noorden aan het Dian-meer waar boottochten gemaakt kunnen worden. De stad heeft nog veel van de oorspronkelijke sfeer overgehouden en er zijn niet al te veel westerse invloeden. De stad herbergt veel prachtige tempels zoals de Yuantong Tempel, Bamboe Tempel en de Gouden Tempel.

De Yuantong Tempel ligt aan de voet van de Yuantong heuvel in het noordelijke deel van Kunming. Het is de grootste en meest belangrijke Boeddhistische tempel van Yunnan en het is gebouwd laat in de achtste eeuw.

De Gouden Tempel ligt boven op de Mingfeng heuvel en het thuis van het Taoïstische Taihe Paleis, de grootste koperen tempel in China.

De Bamboe Tempel ligt 12 km buiten Kunming op Yu’an Mountain. De tempel ligt in een prachtig bamboebos wat de tempel een mysterieuze sfeer geeft.

De omgeving van Kunming is prachtig met ruige kalksteen formaties en een gevarieerde flora en fauna. Historische bezienswaardigheden kunnen bezichtig worden bij Dian Lake en het schitterende Stenen Woud, dat op ongeveer twee á drie uur rijden van Kunming ligt. Het Stenen Woud wordt sinds de Ming Dynastie (1368-1644AD) het ‘Eerste Wereldwonder’ genoemd. Het is daarom dan ook de belangrijkste bezienswaardigheid in Yunnan. U kunt hier prachtige wandelingen maken en u verbazen over de schoonheid van het landschap.

Rondreizen en bouwstenen naar Kunming


Betoverend Yunnan Deluxe

Inclusief vluchten. Reis dwars door het authentieke China en maak kennis met eeuwenoude tradities en wereldwonderen en laat je betoveren door de indrukwekkende natuur. De reis brengt je o.a. ook naar ...

Bekijk reis
Vanaf €3089,- p.p.

Aantal dagen: 18
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Betoverend Yunnan

Inclusief vluchten. Reis dwars door het authentieke China en maak kennis met eeuwenoude tradities en wereldwonderen en laat je betoveren door de indrukwekkende natuur. Je privé rondreis begint in de ...

Bekijk reis
Vanaf €2875,- p.p.

Aantal dagen: 18
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Betoverend Yunnan

16-daagse privé-tour door het authentieke China. U bezoekt o.a. de reuzenpanda's in Chengdu, Lijiang, Dali, Kunming in Yunnan, de grote muur, Beijing en het Terracotta leger in ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 2157,- p.p.

Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar China

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel