Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Hangzhou
Vorige pagina

Reisinformatie Hangzhou
Hangzhou wordt al eeuwen gezien als één van de mooiste en welvarendste steden van China. Al sinds de Middeleeuwen was dit een paradijs op aard.

Met haar overweldigende natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed, is Hangzhou een van China’s belangrijkste toeristenplaatsen.

De stad ligt aan het zuidelijke einde van Het Grote Kanaal, en is ongeveer 180 km. van Shanghai gelegen. Het West Lake is zonder twijfel de bekendste bezienswaardigheid van Hangzhou, geroemd om haar schoonheid. In deze schitterende omgeving zijn onder andere Solitary Hill, het mausoleum van Generaal Yue Fei, Six Harmonies, en de Ling Yin tempel te vinden.

Hangzhou wordt vaak door de Chinezen liefkozend "Hemel op Aarde" genoemd.

Een van de meest belangrijke onderdelen van een bezoek aan Hangzhou is het proeven van lokale specialiteiten. Hangzhou gerechten zijn bekend vanwege de uitgebreide bereidingswijze en verfijnde smaak. Vele lokale specialiteiten maken het verblijf in Hangzhou tot een culturele ervaring. Echte aanraders zijn onder andere de zgn. Beggar’s Chicken (in klei gebakken kip). Vis uit West Lake in zoetzure saus (in azijn bedekte vis, vers gevangen uit het meer).

Een boottocht op het heilige West Lake, met een kopje thee, is een must.

Wie van winkelen houdt, is in Hangzhou op de juiste plek. Reizigers en toeristen winkelen graag in Qing He Fang Street. Dit is één van de bekendste en oudste straten van de stad.

Rondreizen en bouwstenen naar Hangzhou


Discover China by Rail

Inclusief vluchten. Tijdens deze 12-daagse privé rondreis bezoek je de top vier bestemmingen in China. De hoofdstad Beijing met zijn wereldberoemde Grote Muur en tempels waar je kunt rondwandelen ...

Bekijk reis
Vanaf €1794,- p.p.

Aantal dagen: 13
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Traditioneel Waterdorp Wuzhen

Laat je verrassen door het best bewaarde waterdorp van de Yangtze delta; Wuzhen. Dit dorp staat vooral bekend om zijn pittoreske straatjes met traditionele huisjes, bruggetjes en kanalen. Per boot ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour, Cultuur
Vanaf € 359,- p.p.

Aantal dagen: 2
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

China's beroemde Long Jing thee

Tijdens deze tour reist je af naar het platteland net buiten Hangzhou. Hier bezoek je het tussen de heuvels gelegen Dragon Well theegebied, waar de beroemde groene Long Jing-thee vandaan komt. Het ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies, Natuur
Vanaf € 151,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar China

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel