Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Geld
Vorige pagina

Geld in China

De Chinese munteenheid is de Yuan (RMB) en is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De koers is aan veranderingen onderhevig maar momenteel is €1 ongeveer 8 Yuan.

In de meeste grote steden is pinnen mogelijk. Uw pinpas dient voorzien te zijn van een Maestro logo. U vindt het Maestro logo op de voorkant van veel door Nederlandse banken uitgegeven passen. Ook worden de meest gangbare creditcards (American Express, Visa, Mastercard) geaccepteerd. Het is verstandig om naast uw pinpas Travellers Cheques en Euro's of Amerikaanse dollars (kleine coupures) mee te nemen. Wisselt u op tijd uw geld (bij hotels of banken), in de kleinere plaatsen is dit vaak niet mogelijk en het is verstandig altijd wat cash geld op zak te hebben.

Houdt u geld over aan het eind van uw verblijf dan kunt u biljetten op het vliegveld terugwisselen op vertoon van een ‘exchange memo' (deze goed bewaren als u uw geld omwisselt!). Alleen bankbiljetten die niet te oud en vies zijn worden geaccepteerd.


Koop online vreemde valuta
U heeft de mogelijkheid om, via GWK Travelex, Amerikaanse dollars of andere vreemde valuta online te kopen. Na de bestelling kunt u in de buurt van uw woonplaats deze binnen 14 dagen ophalen.

Hierbij krijgt u de volgende voordelen:
- Alleen online: 0% provisie en de beste GWK Travelex wisselkoers
- Keuze uit 47 populaire valuta
- Ophalen van Amerikaanse dollars kan al binnen 30 minuten
- Gunstige afhaallocaties, waaronder de grotere NS stations, Schiphol airport etc.

Klik hier voor meer informatie en uw bestelling.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel