Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Gebruiken
Vorige pagina

Gebruiken in China

In heel Azië geldt dat gezichtsverlies te allen tijde dient te worden voorkomen. Iemand direct op fouten wijzen, kritiek leveren of heftige emoties tonen, zoals boosheid of verdriet. Probeer dit te voorkomen. Blijf rustig en toon begrip, daarmee komt u heel ver. Aangezien Aziaten u niet willen teleurstellen, zult u nooit een ontkennend antwoord op uw vragen krijgen. Dit kan rare, soms vervelende situaties opleveren, maar dat gebeurt niet uit onwil.

De fantastisch mooie omgeving van Zuidoost Azië zult u zeker op beeld willen vastleggen. De Aziatische bevolking is gewend aan fotograferende toeristen, maar vraag wel even toestemming als u een foto wilt maken van mensen. In vrijwel alle Aziatische landen geldt dat u geen foto’s mag maken van militaire objecten. Ook is fotograferen in sommige tempels verboden.

Chinezen zijn niet gewend elkaar in het openbaar te kussen, handen schudden doen zij wel. Over het algemeen zijn ze gereserveerd en geven ze niet meer informatie dan er gevraagd wordt. Handig om te weten is dat de achternaam van Chinezen altijd eerst wordt genoemd, de voornaam komt pas daarna.

Naar onze maatstaven dringen Chinezen vaak voor, bijvoorbeeld bij loketten, treinen en bussen. Wilt u een Chinees een cadeau geven, houdt u er dan rekening mee dat cadeaus niet meteen worden uitgepakt. Witte bloemen kunt u sowieso beter niet geven want wit is de kleur van de dood.

Verder houden Chinezen van uitgebreid tafelen en zijn zij luidruchtige eters (boeren laten, smakken en praten met volle mond). Eetstokjes mogen nooit in de rijstkom overeind blijven staan want dit is een teken van de dood.

Monniken genieten een groot respect. Het geven van een gift in de vorm van voedsel, wordt dan ook zeer gewaardeerd. Maar let op, alleen de man mag dit doen en alleen met beide handen!

Fooien geven was vroeger verboden en is nog steeds op veel plaatsen ongebruikelijk. Echter op toeristische plekken komt fooien geven steeds meer voor. Indien u tevreden bent over de service kunt u overwegen een fooi te geven (5 a 10% van het bedrag). Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Indien u iets wilt kopen zult u in de meeste gevallen moeten afdingen om ervoor te zorgen dat u niet teveel betaalt. Blijft u vriendelijk en bedenk wat voor bedrag u zelf overheeft voor de aankoop.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel